Τι αναφερουν τα βουλγαρικα ΜΜΕ για την πυρκαγια στο Παπικιο Ορος

Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στο όρος Βεϊκάτα στα βουλγαροελληνικά σύνορα στο έδαφος του Δήμου Κίρκοβο. Η κατάσταση είναι τεταμένη, δεν περιπλέκεται, αλλά ούτε και βελτιώνεται.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο novjivot.info, από νωρίς το πρωί, ένα βαρύ ιχνηλατημένο μηχάνημα εργάζεται για την εκκαθάριση και τη διάνοιξη του δρόμου του μαύρου δάσους Kremen – Chakalarovo – Gorno Kapinovo. Κατά μήκος του θα τοποθετηθούν πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις συνθήκες θα εμπλακούν στην κατάσβεση. Ο δρόμος αναμένεται να ανοίξει το μεσημέρι.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο – πάνω από 20 χιλιόμετρα. Ο άνεμος είναι δυσμενής, ανάβει και εξαπλώνει τη φωτιά, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μπισέρ Νικόλοφ, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της φωτιάς. Σήμερα ο καιρός είναι συννεφιασμένος. Όλοι στην περιοχή ελπίζουν ότι θα βρέξει και ότι η βροχή θα βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν σήμερα περίπου εκατό άτομα -πυροσβέστες και δασικοί υπάλληλοι. Σήμερα το πρωί υπήρχαν προοπτικές στην πυρόσβεση να χρησιμοποιηθεί ξανά το ελικόπτερο, αλλά μέχρι τις οκτώ είχε πάλι ομίχλη και καπνό, οι κορυφές δεν φαινόταν. Είναι αδύνατο να μπει ελικόπτερο, εξηγεί ο Biser Nikolov.

Στη μάχη με τη φωτιά όπου μπορούν να φτάσουν θα μπουν και εκτός δρόμου εξειδικευμένα οχήματα του Κρατικού Δασαρχείου για την κατάσβεση πυρκαγιών. Ως γνωστόν, η φωτιά είναι χαμηλού επιπέδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.