Ψυχολογο αποκτουν πεντε σχολεια στη Ροδοπη

12 ψυχολόγοι στις σχολικές μονάδες της ΑΜΘ

Πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών ΠΕ23-Ψυχολόγων σε  σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας.
 
Στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναλογούν 12 ψυχολόγοι, οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους σε 60 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Στη Ροδόπη θα προσληφθεί ένας ψυχολόγος ο οποίος θα απασχοληθεί στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών.
 
Σύμφωνα με την οικεία υπουργική απόφαση, το έργο των ψυχολόγων υποστηρίζεται και εποπτεύεται από το οικείο ΚΕΣΥ, ο προϊστάμενος του οποίου οργανώνει συναντήσεις των ψυχολόγων για το σκοπό αυτό.
 
Ο ψυχολόγος υποβάλλει έκθεση στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας της αρμοδιότητας του, όπου περιγράφονται οι δράσεις τις οποίες έχει οργανώσει, οι ενημερώσεις – επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.
 
Ο ψυχολόγος συμμετέχει ισότιμα με τους άλλους εκπαιδευτικούς στο σύλλογο Διδασκόντων, αρκεί αυτό να μην παρεμποδίζει την άσκηση των καθηκόντων του και δεν υποχρεούται να αναλαμβάνει καθήκοντα και αρμοδιότητες διοικητικής φύσεως και σε καμία περίπτωση δεν του ανατίθενται καθήκοντα που σχετίζονται με διδακτικό ή εξωδιδακτικό έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.