Ψηφισμα του Κληρου της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής

Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του Επισκοπελιου υπό την Προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος.
 
Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα πνευματικής και διοικητικής φύσεως θέματα του περασμένου μήνα ενώ ο Σεβασμιώτατους ενημέρωσε του Ιερείς για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και όσα συζητήθηκαν μεταξύ των τοπικών φορέων, της διοίκησης και του Σύλλογου εργαζομένων του Σισμανόγλειου στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου, κατά την οποία συναποφασίστηκε το συλλαλητήριο που έλαβε χώρα προχθές στο προαύλιο του Νοσοκομείου. 

Το σώμα των Ιερέων της Μητρόπολής μας άκουσε την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Στη Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας καί Κομοτηνής πού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16η Δεκεμβρίου 2015, υπό την Προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, άπαντες οι Ιερείς ελαβαν γνώση για το θέμα του Νοσοκομείου, σκεπτόμενοι δε συμφώνως προς τας Ευαγγελικάς Επιταγάς περί του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου ως εικόνος του ζώντος Θεού και της αξίας της ζωής, ως και τας παρ. 1 και 2 των άρθρων 2, και 5 του Συντάγματος, αλλά και την επιτακτική ανάγκη απροσκόπτου συνεχίσεως της λειτουργίας του Νοσοκομείου εις την ευαίσθητον ταύτην περιοχήν της Πατρίδος μας, εξουσιοδοτούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα όπως προβεί εις τας δέουσας ενεργείας και διαμαρτυρηθεί εντόνως όπου δει διά την προάσπισιν του πολυτίμου αγαθού της υγείας. Ταυτοχρόνως καλούν όλους τους συμπολίτες να διαμαρτυρηθούν ξεκάθαρα, αλλά και με ευπρέπεια προτρέποντες να δηλώσουν την αντίθεσιν τους εις οιανδήποτε προσπάθειαν κλεισίματος, συγχωνεύσεως, συρρικνώσεως κλινικών ή τμημάτων του Νοσοκομείου, διατρανώνοντας την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας διά την κατασκευήν νέου και συγχρόνου, ανταποκρινόμενου στις σύγχρονες ανάγκες περιθάλψεως». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.