Ψηφιακα και φετος το “5ο EU Jobs and Mobility Roadshow”

Από το ελληνικό δίκτυο των Κέντρων Πληροφόρησης Europe Direct το τριήμερο 10 με 12 Νοεμβρίου

Το ελληνικό Δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης EUROPE DIRECT, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα διοργανώνει το “5ο EU Jobs and Mobility Roadshow” από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021.

Μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις, 8 πόλεις συνάντησης και μία διαδικτυακή παρουσίαση με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων φορέων και εκατοντάδων συμμετεχόντων πολιτών,  το EU Jobs and Mobility Roadshow, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση γνώσης και παροχής πληροφόρησης.

Το περιεχόμενό του διευρύνεται, η οικογένεια μεγαλώνει, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά σε ψηφιακό περιβάλλον και απευθύνεται πανελλαδικά σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να παρακολουθήσει το/τα session που τον αφορούν, εύκολα και άμεσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

Τα session προσαρμόστηκαν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επικαιρότητα, τις πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά κυρίως τις ανάγκες της εποχής για έγκυρη πληροφόρηση και κατάρτιση σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που αφορούν τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν θα αφορούν:

  1. την Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό,
  2. την Νεανική Επιχειρηματικότητα,
  3. τις Ευκαιρίες Κινητικότητας των Νέων,
  4. την Κατάρτιση, τις Δεξιότητες και την Εύρεση Εργασίας

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν σημαντικοί πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματικοί και καλλιτεχνικοί παράγοντες, δημιουργώντας για πρώτη φορά μια σφαιρική εικόνα της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι στην αγορά εργασίας αλλά και τις ευκαιρίες-διεξόδους που δίνονται μέσα από προγράμματα και χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από την σελίδα του Κέντρου Europe Direct Eastern Macedonia and Thrace στο Facebook, καθώς και από το Κανάλι στο YouTube, ενώ στην σελίδα της εκδήλωσης https://www.facebook.com/EURoadshow υπάρχουν και τα βιογραφικά όσων συμμετέχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.