Προσπαθεια εξευρεσης μεσης λυσης για τις επιχειρησεις της Δημοτικης Αγορας

Για να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες των εργασιών αναβάθμισης του χώρου από το Δήμο Κομοτηνής

Πριν από τρεις μήνες, είχαμε αναφερθεί στην πρόταση που κατατέθηκε, από το Δήμο Κομοτηνής, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής αγοράς Κομοτηνής, σε πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Μέσω αυτής, θα γίνει ανακαίνιση τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, φέρνοντας ριζικές αλλαγές για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα κρίνουν και το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής για την ριζική αλλαγή της Δημοτικής αγοράς, που χρειάζεται άμεσα παρέμβαση και προσαρμογή στις απαιτήσεις του σήμερα.

Άλλωστε αυτές θα επηρεαστούν και κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ήδη η Δημοτική Αρχή, με την εκκίνηση της προσπάθειας, αναγνώρισε πως το σημείο κλειδί για την υλοποίησή του, είναι να συμφωνήσουν με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά, που είναι περίπου 35 τον αριθμό, για την οργάνωση και τον προγραμματισμό του έργου.

Ιδιαίτερο το πρόβλημα της Δημοτικής Αγοράς

Αυτές οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Κομοτηνής, ο οποίος είναι και ένας από τους 35 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Αγορά, κ. Βασίλη Ιωαννίδη.

«Ο κ. Δήμαρχος κάνει φιλότιμες προσπάθειες, αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς, αλλά το πρόβλημα της Δημοτικής Αγοράς είναι ιδιαίτερο και ιδιόρρυθμο» σημείωσε, γιατί αφορά κλείσιμό της για τουλάχιστον 2 χρόνια, μέχρι να γίνουν οι εργασίες.

Για αυτό βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Δήμο, για να βρεθεί μια μέση λύση. Ο προβληματισμός τους έγκειται στην ανάγκη μετεγκατάστασής τους, αν κλείσει η Δημοτική αγορά.

Ο φόβος είναι πως δεν θα βρουν όλοι χώρους για μετεγκατάσταση, ενώ η ξαφνική τους μετακίνηση θα αυξήσει σημαντικά τα επαγγελματικά ενοίκια σε όλη την πόλη, πέρα από το γεγονός ότι θα δημιουργηθούν ζητήματα και με την πελατεία τους, που φοβούνται ότι τελικά θα οδηγηθεί στα μεγάλα μάρκετ.

Βέβαια ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε πως και οι ίδιοι βλέπουν την ανάγκη να υπάρξει ριζική παρέμβαση στην αγορά, που δείχνει πλέον τα χρόνια της και σε πολλά σημεία δεν έχει πλέον καταστήματα.

Οι ανάγκες άλλωστε είναι εμφανείς στους χώρους και τους διαδρόμους της αγοράς, αλλά και στις «αθέατες» λειτουργίες της, με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, για παράδειγμα, να χρήζουν άμεσης και μαζικής αντικατάστασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.