Προσκυνημα στην Ιερα μονη Παναγιας Φανερωμενης Βαθυρρυακος

Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στη μονή με αφορμή τα εννιάμερα της Παναγίας

Το κέντρο της Ροδόπης έγινε για δύο μέρες η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν για ακόμη μια χρονιά σε αυτή με αφορμή τα εννιάμερα της Παναγίας.
 
Έτσι την Τετάρτη 22 Αυγούστου πλήθος πιστών ξεκίνησαν, είτε με οχήματα είτε με τα πόδια, να πηγαίνουν προς τη Μονή, κάνοντας το παραδοσιακό τους προσκύνημα στην εικόνα της Παναγίας, παραμονή της εορτής.
 

Η εικόνα αποτελεί πόλο έλξης πιστών από όλη τη Θράκη και όχι μόνο, ενώ η εκκλησία αλλά και η Ιερά Μονή γενικότερα έχει δεχθεί σημαντικές επισκευές τα τελευταία χρόνια. 

Προσκύνημα στην Παναγία 

Στον χώρο της εκκλησίας, οι πιστοί προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, ενώ εκτός είχαν στηθεί οι χώροι ώστε οι πιστοί να ανάψουν ένα κερί στη χάρη της.
 

Οι πιστοί μάλιστα δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν και το παρακείμενο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής και να ζητήσουν την ευλογία του ιερέα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και την περιοχή μας. 

Πεζοπορία προς τα Φατήριακα 

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες Κομοτηναίοι επιλέγουν να πάνε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης με τα πόδια, καλύπτοντας μία απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων, και το ίδιο έκαναν και φέτος, παίρνοντας από τα ξημερώματα το δρόμο για να προσκυνήσουν.
 
Έτσι και φέτος οι πιστοί, κυρίως τις πρωινές ώρες, με λιγότερους στη ζέστη του μεσημεριού, και αυξανόμενοι σταθερά όσο κατέβαινε ο ήλιος, ξεκίνησαν το ταξίδι προς τη Μονή.
 

Μόνοι τους, με παρέα, τρέχοντας ή περπατώντας οι πιστοί έκαναν τη διαδρομή μέχρι την Ιερά Μονή, για να ανάψουν ένα κερί και να εκπληρώσουν το τάμα τους.
 
Άλλωστε υπάρχουν πολλοί που κάνουν τη διαδρομή όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για την οικογένειά τους, αν τα μέλη της δεν μπορούν για διάφορους λόγους να πάνε με τα πόδια μέχρι τη Μονή και να προσκυνήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.