Προμηθευτης υπαναχωρησε απο συμβαση με τη ΔΕΥΑΚ

Δημήτρης Καρασταύρου «Η κοινωνία, ο ανταγωνισμός και η έξω αγορά λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι όποιες διοικήσεις και οι όποιοι θεσμοί»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη τις προηγούμενες ημέρες με την υπαναχώρηση προμηθευτή από σύμβαση με τη ΔΕΥΑΚ. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρης Καρασταύρου ανάδοχος προμηθευτής ενός διαγωνισμού, λίγο πριν το στάδιο της υπογραφής της σύμβασης, αποφάσισε να υπαναχωρήσει και να πάρει πίσω την εγγυητική.
 
Αυτό ήταν αποτέλεσμα των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης και της αβεβαιότητας η οποία έχει προκληθεί σχετικά με τις πληρωμές από τους δήμους μετά την απορρόφηση των διαθεσίμων τους από την Κεντρική Κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Καρασταύρου, το εν λόγω έργο δεν ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό, αλλά εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι το κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί γενικότερα στην αγορά αναφορικά με τους προμηθευτές και τις πληρωμές τους.
 
«Η κοινωνία, ο ανταγωνισμός και η έξω αγορά λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι όποιες διοικήσεις και οι όποιοι θεσμοί», επεσήμανε ο κ. Καρασταύρου, τονίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο που υποβόσκει για ματαίωση κι άλλων συμβάσεων στο μέλλον. «Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε κάποιους κανόνες γι’ αυτό και δαπανούμε μεγάλα ποσά κάθε χρόνο. Αν, όπως ακούγεται, οι προμηθευτές μάθουν ότι θα πληρωθούν σε repos, δεν πρόκειται ν καταρτίσουν συμβάσεις. Έτσι δε θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις προδιαγραφές που είμαστε υποχρεωμένοι και μας έχουν επιβάλει να τηρήσουμε», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αναφορικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ δεν τίθεται κανένα ζήτημα καθώς όλες οι χρηματοδοτήσεις έρχονται κανονικά.
 
Ο κ. Καρασταύρου πιστεύει ότι χρειάζεται προσοχή στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει επικοινωνιακά κάποια μέτρα, τον οποίο δε θεωρεί ορθό. Κατέστησε, βέβαια, σαφές ότι δεν υπήρξαν άλλα κρούσματα, λέγοντας ότι «είναι θετικό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δημιουργηθεί καλό κλίμα στην αγορά. Η ΔΕΥΑΚ έχει αλλάξει το πρόσωπό της ως προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους. Φροντίζουμε να είμαστε τακτικοί και άμεσοι στις πληρωμές, οπότε δεν αντιμετωπίσαμε άλλου είδους προβλήματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.