Προχωρα η δημιουργια Ιδρυματος Χρονιων Παθησεων απο τη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Θα στεγαστεί στο χώρο του παλιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Κομοτηνής

Έτοιμες είναι οι προμελέτες για την δημιουργία Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στο χώρο του παλιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, με την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής να βρίσκεται σε αναζήτηση πόρων για την υλοποίησή του.

Αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κατά την επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Κατά την συνάντηση των μελών της κοινότητας ο Σεβασμιώτατος, που συνοδεύει τα μέλη της Κοινότητας σε όλες τις επισκέψεις τους κατά την παραμονή της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστίν στην Κομοτηνή, αναφέρθηκε στην σημαντική στήριξη που έχουν δεχτεί όλες οι Μητροπόλεις της Περιφέρειας από την διοίκησή της, με την ένταξη σημαντικών έργων στο ΠΕΠ ΑΜΘ δίνοντας τους και τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και περεταίρω εργασίες ανακαίνισης, αλλά και δημιουργίας νέων δομών.

Μία από αυτές είναι στο χώρο του παλιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, που ανήκει στη μητρόπολη, και ο οποίος παραμένει κλειστός εδώ και πολλά χρόνια.

Και ενώ υπήρξαν πολλές σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, τελικά αποφασίστηκε πως καλό θα ήταν να δημιουργηθεί μια δομή για την υγεία, και συγκεκριμένα ένα Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων.

Με τις αρχικές μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί, περιμένουν την χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσει το έργο, που περιμένουν πως θα μπορέσει και αυτό να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, για την δημιουργία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.