«Πριν σταθμευσετε εδω ΡΩΤΗΣΤΕ τον εαυτο σας ΕΙΜΑΙ πραγματικα Αναπηρος?»

Μία διαφορετική πινακίδα για θέση παρκαρίσματος ΑμεΑ τοποθέτησε το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης

Το παρκάρισμα στις θέσεις αναπήρων που είναι χωροθετημένες στον αστικό ιστό της πόλης μας, από οδηγούς που δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, είναι μια παράνομη συμπεριφορά, που τιμωρείται αναλόγως από τον ΚΟΚ. Είναι όμως πρωτίστως μια αντικοινωνική συμπεριφορά, που σημαίνει πως η αντιμετώπισή της είναι ζήτημα παιδείας, και απόκτησης συλλογικής συνείδησης.

Επιχειρώντας λοιπόν να καλλιεργήσει αυτή τη συλλογική συνείδηση στους συμπολίτες μας που δεν την διαθέτουν, το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης, ανήρτησε μπροστά από την έδρα του, μια διαφορετική πινακίδα σήμανσης για τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ που βρίσκονται στο σημείο, θέτοντας από κάτω της το ερώτημα: «Πριν σταθμεύσετε εδώ ΡΩΤΗΣΤΕ τον εαυτό σας ΕΙΜΑΙ πραγματικά Ανάπηρος?».

«Σήμερα μαζί με την πινακίδα της τρίτης ΔΕΚΕ, αναρτήσαμε μπροστά από το σπίτι μας, μια πινακίδα διαδραστική. Αυτό που έχω να πω είναι “Μια εικόνα, χίλιες λέξεις”» έγραψε σε σχετική του ανάρτηση ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τρύφωνας Καρούντζος.

Θα πρέπει να καταθέσουμε ωστόσο, παραβλέποντας τη χρήση του αγγλικού ερωτηματικού για φράση στην ελληνική γλώσσα και χωρίς να αμφιβάλουμε για τις αγαθές προθέσεις του Σωματείου και την ενδεχόμενη ωφέλεια μιας τέτοιας πινακίδας, τον ενδοιασμό μας για το κατά πόσο μια τέτοια πινακίδα, είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για τις πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας και στάθμευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.