Πρακτικη ασκηση στο Μιλανο θα πραγματοποιησουν μαθητες του 2ου ΕΠΑΛ

Θα συμμετέχουν συνολικά 22 μαθητές με 4 συνοδούς καθηγητές

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων μετά από πρόταση του Διευθυντή του σχολείου κ. Κιουτσούκη Σταματίου,  αιτήθηκε στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της χώρας την υλοποίηση προγράμματος Κινητικότητας Erasmus + με θέμα «Από το Επαγγελματικό Λύκειο στην Αγορά Εργασίας –Ένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.».  Εγκρίθηκαν  και οι δύο ροές μαθητών και καθηγητών που αιτήθηκε το σχολείο. Η πρώτη ροή θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο από τις 30 Νοεμβρίου  μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2019 ενώ η δεύτερη ροή θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 29 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου. Στην κάθε ροή  θα συμμετάσχουν 11 μαθητές με τη συνοδεία δύο καθηγητών.
 
 Οι μαθητές θα υλοποιήσουν πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης- κατάρτισης σε εργασιακούς χώρους ανάλογους των ειδικοτήτων τους. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας σύγχρονων Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και να ενταχθούν  σε αυτόν υπό την καθοδήγηση υπευθύνων του φορέα υποδοχής στην κάθε χώρα.
 
Εκτός από την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν, θα ενισχύσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες ,τις ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, θα αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, την υπευθυνότητα απέναντι σε εργασιακές υποχρεώσεις και συνεργάτες και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών.

Προπαρασκευαστική συνάντηση 

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, από τις 2.00 μ.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. έγινε η προπαρασκευαστική –ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην πρώτη ροή του Προγράμματος ERASMUS + στο Μιλάνο, στην αίθουσα προβολών του σχολείου η οποία πρόσφατα ανακαινίσθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος ΜΝΑΕ -NOESIS  στο οποίο επίσης συμμετείχε το σχολείο μας το σχολ. Έτος 2018-2019.
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του φορέα υποδοχής από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η κ.Olimpia Demeter από το φορέα υποδοχής (EVOLVO) στο Μιλάνο, παρουσίασε γενικά τα προγράμματα κινητικότητας   ERASMUS+ , τις διαστάσεις και τις δυναμικές τους,  καθώς και τις ευκαιρίες που δημιουργούν για την ένταξη στη γνώση αλλά και στην αγορά εργασίας. Οι γονείς και οι μαθητές άκουσαν με πολύ προσοχή τις πληροφορίες και παρακολούθησαν την προβολή με μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα που αφορά την κινητικότητα στο Μιλάνο. Δόθηκαν λεπτομέρειες  για την ομαλή διεξαγωγή του σχετικά με τη διαμονή (ξενοδοχείο) , γεύματα, εσωτερικές μετακινήσεις, ασφάλεια.  Επίσης δόθηκαν σαφείς οδηγίες σχετικά με τις υποχρεώσεις στο χώρο εργασίας (ωράριο , dresscode) και παρουσιάστηκαν οι επιχειρήσεις στις οποίες θα μαθητεύσουν οι μαθητές, προκειμένου να αποκτήσουν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία.
 
Οι συνοδοί καθηγητές Παπαδόπουλος Αναστάσιος και Κατσιπτσάκη Σταυρούλα έδωσαν τις απαραίτητες ταξιδιωτικές οδηγίες και παρουσίασαν το γενικό  πλάνο δράσης του προγράμματος. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι γονείς τους υπέγραψαν έγγραφα που απαιτεί το πρόγραμμα σχετικά με την προβολή και τη διεξαγωγή του  και η συνάντηση έληξε με μεγάλη επιτυχία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές όταν ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα εφοδιαστούν με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό EUROPASS MOBILITY το οποίο είναι απαραίτητο εφόδιο με επαγγελματική προοπτική και με ανταγωνιστικούς πλέον όρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.