Ποτε ξεκινουν οι εμβολιασμοι στο ΔΠΘ;

Αναμονή για την έναρξη λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του Πανεπιστημίου

Δεν ξεκίνησαν την λειτουργία τους την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου τα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα του ΔΠΘ στις τέσσερις πόλεις του.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του πανεπιστημίου, προκειμένου να διευκολύνουν τους ανεμβολίαστους φοιτητές να ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, ώστε να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων φοιτητών θα λειτουργούσαν εμβολιαστικά κέντρα και στις τέσσερες πόλεις που έχει σχολές το ΔΠΘ.

Όμως αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα ο χώρος του κυλικείου να είναι το μεσημέρι της Πέμπτης ερμητικά κλειστός, αν και, η αλήθεια είναι, πως δεν υπήρχαν φοιτητές που περίμεναν να εμβολιαστούν.

Το ζήτημα αποδίδεται σε μη καλή συνεννόηση μεταξύ του πανεπιστημίου και των συνεργείων, που θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως φαίνεται, από την επόμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές, γινόταν προσπάθειες να λειτουργήσουν τα κέντρα τουλάχιστον την Παρασκευή, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όσοι φοιτητές το επιθυμούν.

Άλλωστε το ίδιο το Πανεπιστήμιο, ενόψει της επιστροφής στη διά ζώσης διδασκαλία θεωρεί ότι ο εμβολιασμός αποτελεί ισχυρό όπλο προστασίας που υψώνει το τείχος ανοσίας εντός και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας, για αυτό και επιθυμεί την λειτουργία των κέντρων το συντομότερο δυνατό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.