Πιστοποιημενο αθλητικο εξοπλισμο σε αθλητικες εγκαταστασεις και σχολικα συγκροτηματα θα τοποθετησει ο Δημος Κομοτηνης

Θα γίνουν συντηρήσεις-επισκευές σε 146 εγκαταστάσεις σε όλο το Δήμο, πολλές από τις οποίες στους οικισμούς

Στην προμήθεια υλικών για την επισκευή και συντήρηση του αθλητικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων και σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κομοτηνής, αξίας 270 χιλιάδων ευρώ, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, ώστε αυτές να πιστοποιηθούν από αρμόδιο φορέα.
 
Συνολικά θα επισκευάσει εγκαταστάσεις τόσο στην πόλη της Κομοτηνής, όσο και στους οικισμούς, και η προμήθεια περιλαμβάνει την τοποθέτηση εξοπλισμού αθλητικών ειδών γηπέδων, όπως εξοπλισμός καλαθοσφαίρισης (μπασκέτα), εστίες ποδοσφαίρου και χειροσφαίρισης, ιστοί και στυλοβάτες πετοσφαίρισης, καθώς και εξαρτημάτων τους για τις ανάγκες αθλητικών εγκαταστάσεων.
 
Η «λίστα» με τις ανάγκες αυτές συντάχθηκε μετά την επιθεώρηση και τον έλεγχο συμμόρφωσης του αθλητικού εξοπλισμού προς τις απαιτήσεις ασφαλείας των προτύπων αναφοράς από φορέα πιστοποίησης (TUV HELLAS) και την έκδοση των αντίστοιχων εκθέσεων ελέγχου.
 
Οι προμήθειες των υλικών για την συντήρηση και την επισκευή αθλητικών χώρων, χρήζουν άμεσης υλοποίησης με στόχο την άρση επικινδυνότητας του αθλητικού εξοπλισμού σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των εκθέσεων ελέγχου, την ασφάλεια των χρηστών, την εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά Πρότυπα Αναφοράς και την έκδοση πιστοποίησης.
 
Μάλιστα η σύμβαση της προμήθειας θα ολοκληρωθεί με την διενέργεια του επανελέγχου από την TUV HELLAS και την έκδοση πιστοποίησης.
 

Πού θα γίνουν οι εργασίες

 
Εργασίες θα γίνουν συνολικά σε 146 εγκαταστάσεις, πολλές από τις οποίες βέβαια βρίσκονται στους ίδιους χώρους (για παράδειγμα υπολογίζονται ξεχωριστά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου σε μια σχολική μονάδα, ή σε ένα αθλητικό χώρο).
 
Έτσι θα γίνουν εργασίες σε γήπεδα του Σχολείου Ροδίτη αλλά και σε άλλα του οικισμού, στο σχολείο του Κοσμίου, στο Φανάρι σε Σχολείο αλλά και στα γήπεδα ποδοσφαίρου-μπάσκετ, στη Γρατινή, στους Υφαντές, στην Πάνδροσο, στο Σχολείο Κικιδίου, στο σχολείο Αιγείρου αλλά και στα γήπεδα του οικισμού, στο Σχολείο Ιάμπολης, στον οικισμό Ηφαίστου, στον οικισμό Ασωμάτων, στον οικισμό Σιδεράδων, στους οικισμούς Στυλαρίου, Παραδημής, Πόρπης, Κάλχα, Καλλίστης, Μέσης, Καλαμόκαστρου, Αδριανής, Αγίων Θεοδώρων, Ανθοχωρίου, Νέας Καλλίστης, Σιδηροχωρίου, Μεγάλου Κρανοβουνίου, Φύλακα, Μεγάλου Δουκάτου, Θρυλορίου, Μεσοχωρίου, Μεσσούνης, Παγουρίων και Φύλακα.
 
Όσο για την πόλη της Κομοτηνής, εργασίες θα γίνουν σε γήπεδα σε όλα σχεδόν τα δημοτικά (1ο-10ο και 13ο), στα ανοιχτά και τα κλειστά γήπεδα όλων των Γυμνασίων, του Μουσικού Σχολείου, του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου, στα 3 ΓΕΛ και στο 1ο ΕΠΑΛ, στο Δημοτικό Στάδιο, σε γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης, καθώς και γήπεδα σε γειτονιές στην Παναγιώτη Ελλή, Μπελογιάννη, Ευξείνου πόντου, Θράκης και στο εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ του κλειστού Γυμναστηρίου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.