Πιο κοντα οι υγειονομικοι συλλογοι της Ροδοπης (+Gallery)

Κοινή εκδήλωση για την κοπή πίτας του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου της Ροδόπης

Ενωμένοι έκοψαν την βασιλόπιτά τους ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Ροδόπης την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ενότητα που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους υγειονομικούς.
 
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε προς τους υγειονομικούς πως μαζί με την ίαση του σώματος, πολλές φορές μπορούν να φτάσουν στα τρίσβαθα της ψυχής των ασθενών, προσφέροντας πολλές υπηρεσίες και βοηθώντας τους ανθρώπους να ανανήψουν και πνευματικά.
 

Ευχαρίστησε δε πολλούς εξ αυτών, τόσο γιατί συνεργαζόμενος με αυτούς, έχουν βοηθήσει ενδεείς ανθρώπους, όσο και το σύνολο για το έργο που επιτελούν στην περιοχή μας.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Ιατρικός Σύλλογος τίμησε τα παιδιά των συναδέρφων τους που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τους συνταξιοδοτηθέντες συναδέρφους τους, κ. Οδυσσέα Ζούμα, Θρασύβουλο Κυρατζόγλου και Νίκο Φακιρίδη.
 
Από την πλευρά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης βράβευσε τις δύο συναδέρφους που συνταξιοδοτήθηκαν, την κ. Φωτεινή Κάσσα και την κ. Ζάνα Καταροπούλου-Χόη.
 
 

Οι νέοι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό

 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Βασίλειος Λούρμπας ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή, με υγεία, χαρά και ευτυχία, σημειώνοντας πως σε αυτή την κρίση που περνά ο ιατρικός κόσμος με όλη την κοινωνία, είναι θλιβερό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν νέοι γιατροί, καθώς οι τελευταίοι φεύγουν στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα οι ασθενείς στην Ελλάδα δεν πηγαίνουν στο γιατρό, παρά μόνο όταν είναι μεγάλη ανάγκη, ενώ πολλές φορές δεν ακολουθούν και τις φαρμακευτικές αγωγές τους.
 
 

Συνδέοντας τις επαγγελματικές και τις ανθρώπινες σχέσεις

 
 Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μέσα στη γενικότερη κρίση που υπάρχει στην κοινωνία μας, φροντίζουν να βρουν μια ανάπαυλα για να συνδέσουν τις επαγγελματικές και τις ανθρώπινες σχέσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Βασίλης Τσανίδης.
 
Στάθηκε πάντως στο γεγονός ότι στην εποχή μας βλέπουμε ανθρώπους που στερούνται βασικές ανάγκες τους όσο αφορά την οδοντιατρική, κάτι το οποίο έχει επίπτωση και στη γενικότερη υγεία τους.
 
 

Πάντα μαζί οι υγειονομικοί

 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, ζητώντας τους να είναι αισιόδοξοι.
 
Εξέφρασε δε και την ικανοποίησή του για το γεγονός πως όλοι οι υγειονομικοί είναι μαζί αυτή τη χρονιά, και τόνισε πως θα πρέπει ν συνεχιστεί έτσι, μιας και με αυτό τον τρόπο αμβλύνονται οι μικροδιαφορές και βγαίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τους πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.