Καταληψη στο 1ο Γυμνασιο Κομοτηνης
Στην κατάληψη για την οποία είχαν προειδοποιήσει προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, με αφορμή τα κτιριακά ζητήματα που έχουν προκύψει, την έλλειψη καθηγητών σε ορισμένα μαθήματα και άλλα θέματα, όπως η λειτουργία του κυλικείου, που επηρεάζουν την σχολική τους καθημερινότητα.
Οι μαθητές ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, και ενώ η αρχική κατάληψη μετατράπηκε σε αποχή με αντιπροσωπεία τους να επισκέπτεται τόσο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, όσο και τον Δήμο Κομοτηνής, για να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, τελικά προχώρησαν και σε κατάληψη, για να αναδείξουν αυτά τα θέματα.



Όπως ανέφεραν υπάρχουν αρκετά ζητήματα που χρειάζονται επισκευή, από σπασμένα τζάμια και σοβάδες που πέφτουν, μέχρι και ελλείψεις καθηγητών από συγκεκριμένα μαθήματα, που έχουν οδηγήσει σε χαμένες ώρες.
Παράλληλα ζητήματα υπάρχουν και με το κυλικείο του σχολείου, το οποίο φαίνεται να πιέζεται λόγω του υψηλού κόστους με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα προϊόντα να είναι αναγκαστικά περιορισμένα.
Οι συμμετέχοντες στην κατάληψη ανάρτησαν πανό στα κάγκελα του σχολείου, ενώ έκλεισαν τις πόρτες του με κάδους απορριμμάτων ώστε να είναι αποκλεισμένο το σχολείο.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
