Περισσοτερα απο 70 ζωα θυματα ασυνειδητων δολοφονων τον τελευταιο μηνα στο νομο

Παναγιώτης Γκουδουσίδης, Φιλοζωική Κομοτηνής «Πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα θανάτου• οι υπόλοιποι Δήμοι του νομού είναι παντελώς αδιάφοροι για τα αδέσποτα»

Σε καθημερινό φαινόμενο έχει μετατραπεί η δολοφονία ζώων με φόλες σε γειτονιές της Κομοτηνής. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Τζελάλ Μπαγιάρ όπου τις τελευταίες πέντε ημέρες βρέθηκαν νεκρές 15 γάτες και 4 σκυλιά. Κανένα από τα ζωντανά που δηλητηριάστηκε στην περιοχή δεν κατάφερε να επιβιώσει, ενώ  το τελευταίο θύμα αυτής της μάστιγας ήταν ένα σκυλί που ξεψύχησε χθες αργά το απόγευμα. Όπως μαρτυρεί, μάλιστα, ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης από η Φιλοζωική Κομοτηνής, επειδή το δηλητήριο είναι πολύ δυνατό και ακαριαίο, τα ζωντανά χάνουν τη ζωή τους μέσα σε πέντε μόλις λεπτά. «Το φαινόμενο είναι πολύ συχνό τελευταία και εντείνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στα γύρω χωριά», επεσήμανε ο κ. Γκουδουσίδης ο οποίος αποκάλυψε ότι τον τελευταίο μήνα έχουν βρεθεί φόλες στα Παγούρια, στη Γρατινή, στο Φανάρι και στους Αμαξάδες. Επίσης, στη Μέση βρέθηκαν νεκρά έντεκα ζώα, στη Μαρώνεια έξι και στον Άγιο Χαράλαμπο τέσσερα, με αποτέλεσμα  μέσα σε ένα μήνα να έχουν βρεθεί  πάνω από 70 ζώα δηλητηριασμένα σε όλο το νομό. 

«Εάν γίνουν παρεμβάσεις της αστυνομίας και του εισαγγελέα λογικά θα σταματήσει η κατάσταση»

«Ο κόσμος δε μιλάει», τόνισε ο κ. Γκουδουσίδης,  «εμείς έχουμε στοιχεία και υποψίες για κάποια ονόματα. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε όμως κάποιον, αν δεν παρέμβει ο εισαγγελέας. Πρέπει να αρχίσουν επειγόντως οι έρευνες. Εάν γίνουν παρεμβάσεις της αστυνομίας και του εισαγγελέα λογικά θα σταματήσει η κατάσταση. Ζητούμε απλά τη βοήθεια των υπευθύνων». Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ότι τα ζώα που θανατώθηκαν δεν ήταν επικίνδυνα και δεν είχαν ενοχλήσει ποτέ τους κατοίκους, υπογραμμίζοντας ότι τα επικίνδυνα και άρρωστα ζώα  μαζεύονται από τη φιλοζωική. «Είναι γνωστοί αυτοί που δηλητηριάζουν τα ζώα. Δηλώνουν μάλιστα δημόσια και επώνυμα με σχόλιά τους σε ενημερωτικές σελίδες ότι “χαίρονται που μπαίνουν φόλες”. Πρέπει οι αρμόδιοι να το πάρουν ζεστά και να κινηθούμε νομικά». 

1140 ζώα φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στα καταφύγια της Φιλοζωικής και του Δήμου

Αυτή τη στιγμή στα δύο καταφύγια της Φιλοζωικής φιλοξενούνται 840 ζώα και στο καταφύγιο του Δήμου άλλα 300 σκυλιά, ενώ η βασική βοήθεια που παρέχεται στη Φιλοζωική έρχεται από απλούς πολίτες. Ο κ. Γκουδουσίδης τόνισε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής και η δημοτική αρχή έχει πάρει θέση, λέγοντας ωστόσο ότι «πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα σκυλιά της πόλης. Αντί να κάνουν οι παρατάξεις θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να βρούμε πρώτα αυτούς που σκοτώνουν τα ζώα και μετά να βρούμε λύση για τα αδέσποτα». Η συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής μπορεί να είναι καλή, αλλά οι υπόλοιποι τρεις Δήμοι του νομού είναι ανύπαρκτοι σε αυτό το θέμα, σύμφωνα με τον κ. Γκουδουσίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι «τα περισσότερα περιστατικά γίνονται στους άλλους Δήμους, οι οποίοι πέρα από τις φόλες είναι αδιάφοροι παντελώς. Είναι υποχρέωσή τους. Αυτή τη στιγμή από τα 800 σκυλιά που έχουμε στο καταφύγιο τα 400 είναι από άλλους Δήμους. Με το Δήμο Κομοτηνής ευτυχώς υπάρχει μια πρώτη συνεννόηση, αν και επιθυμούμε να γίνει πιο βαθιά και αποτελεσματική, ειδικά με την Αστυνομία.
 
«Στην πόλη έχει αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση» εκτίμησε ο ίδιος και κατέληξε κλείνοντας πως «πρέπει να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα του θανάτου. Είναι βίαιος θάνατος. Είναι αμαρτία και ντροπή. Εμείς είμαστε εδώ και το έχουμε αποδείξει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.