Περηφανοι για την πρωτια στο Κοινωνικο Φροντιστηριο του Δημου Κομοτηνης

Μαθήτριά του έπιασε 18.814 μόρια και περιμένει να εισαχθεί στο τμήμα πρώτης της επιλογής

Κάρεν Χαναγιάν, μέλος του διδακτικού προσωπικού

«Αποτελεί μια επιτυχία που δικαιώνει το κοινωνικό φροντιστήριο και τους διδάσκοντες σε αυτό, και αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού που προσφέρει στην τοπική κοινωνία του νομού Ροδόπης»

Ικανοποίηση επικρατεί στους «κόλπους» του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής για τις επιδόσεις που κατάφεραν να καταγράψουν οι μαθητές και μαθήτριες του στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Μία μαθήτρια του μάλιστα, η Αικατερίνη Τσαούση, σημείωσε επίδοση 18.814 μορίων και θα προσπαθήσει να εισαχθεί στη σχολή της πρώτης της επιλογής. Να σημειωθεί πως η φοιτήτρια έδωσε για δεύτερη φορά εξετάσεις, επιλέγοντας τη βοήθεια του κοινωνικού φροντιστηρίου στην Κομοτηνή.

Το φροντιστήριο δίνει τη δυνατότητα εδώ και δέκα χρόνια σε παιδιά της Κομοτηνής, και πλέον και του Ιάσμου, να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς να πτοείται ούτε από τις ιδιόμορφες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία στον χώρο της εκπαίδευσης.

Φέτος είχε περίπου 50 μαθητές, που δείχνει πως η ανάγκη για τη λειτουργία του συνεχίζει να υπάρχει, έχοντας αποκτήσει μια δυναμική αλλά και την αμέριστη στήριξη των καθηγητών, που και οι ίδιοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να συνεχίσει φέτος, μιας και όλοι συμμετέχουν εθελοντικά.

Δικαίωση των συντελεστών του κοινωνικού φροντιστηρίου

Ο ΠτΘ μίλησε με έναν εκ των στελεχών του Φροντιστηρίου, τον κ. Κάρεν Χαναγιάν ο οποίος τόνισε εκ μέρους των συντελεστών του πως τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων χαροποιούν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής, που συντονίζει και στηρίζεται από τους εθελοντές του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας ΣυΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ, το οποίο στηρίζει επίσης και το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ιάσμου.

Και αυτό γιατί στο φετινό τμήμα της Γ΄ Λυκείου, η μαθήτριά του Αικατερίνη Τσαούση, κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα των πανελληνίων συγκεντρώνοτνας 18.814 μόρια και με αυτόν τον τρόπο διεκδικεί μια θέση στη σχολή της 1ης της επιλογής. «Η επιτυχία της Αικατερίνης Τσαούση, αποτελεί μια επιτυχία που δικαιώνει το κοινωνικό φροντιστήριο και τους διδάσκοντες σε αυτό, και αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού που προσφέρει στην τοπική κοινωνία του νομού Ροδόπης» ανέφερε ο κ. Χαναγιάν.

Υπενθύμισε δε πως πρωτεργάτης του Φροντιστηρίου υπήρξε η Καθηγήτρια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, ενώ τα τελευταία χρόνια υποστηρίζεται από το μέλος ΕΔΙΠ του ίδιου Τμήματος κ. Σπύρο Κιοσσέ. «Χάρη στις ακούραστες προσπάθειες  των δύο συντονιστών, κάθε χρόνο εξασφαλίζεται διδακτικό προσωπικό που εργάζεται εθελοντικά, ενώ στα μέσα της χρονιάς διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του φροντιστηρίου, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στους κόλπους του» ανέφερε.

Σημαντική, ωστόσο, και καθόλου αμελητέα θεωρεί την προσφορά και των Δήμων Κομοτηνής και Ιάσμου για την κάλυψη της υλικοτεχνικής δομής για τους καθηγητές και τις καθηγήτριες και τους μαθητές και τις μαθήτριες του φροντιστηρίου και στον καιρό του κορωνοϊού.

«Η δράση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αποτελεί μια δυναμική, η οποία προβάλλει τον εθελοντισμό και αναδεικνύει την αγάπη των εθελοντών για τους μαθητές και τις μαθήτριές τους, προσφέρει ποιοτικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε αρκετές οικογένειες της τοπικής κοινωνίας, και, το κυριότερο, οι εκπαιδευτικοί του μαθαίνουν  στα παιδιά να διεκδικούν τα όνειρά τους» τόνισε κλείνοντας ο κ. Χαναγιάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.