Παρεμβαση στο Τουρκικο Προξενειο της Κομοτηνης για τα γεγονοτα στην Τουρκια

Από μέλη της UTOPIA A.D., της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής αλλά και αλληλέγγυους

 Παρέμβαση αλληλεγγύης προς τους αγωνιστές της Τουρκίας, λόγω των δολοφονικών επιθέσεων που έγιναν εναντίον της ειρηνικής συγκέντρωσης στην Άγκυρα πραγματοποίησαν χθες Σάββατο 10 Οκτωβρίου, τριάντα περίπου άτομα προερχόμενα από το Αναρχικό στέκι UTOPIA A.D.,  την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής αλλά και αλληλέγγυους συμπολίτες μας. Με  παλμό φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό τόσο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής όσο και στην είσοδο του Τουρκικού Προξενείου.
 

Ανακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής 
«Η θλίψη μας θα γίνει η οργή μας»

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής εξέδωσε επίσης ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα στην γειτονική Τουρκία, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 90 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων ακόμα, καλώντας αύριο σε συγκέντρωση – πορεία αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, σύσσωμη την τοπική κοινωνία, στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 10/10, είχε καλεστεί πορεία στην Άγκυρα για το Κουρδικό ζήτημα και την ειρήνη από διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλες δυνάμεις. Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης γίνεται έκρηξη δύο βομβών οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα γύρω στους 90 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, με την αστυνομία να εμποδίζει την πρόσβαση ασθενοφόρων στον χώρο για περίπου μία ώρα, αφήνοντας να πεθάνουν δεκάδες άτομα. Όπως και στις 20 Ιουλίου στο Σουρούτς στην Τουρκία, όπου εξερράγη βόμβα σε εκδήλωση για το Κομπάνι αφήνοντας δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, έτσι και τώρα ο στόχος κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Είναι πασιφανές πως το παράδειγμα του νέου κόσμου που προβάλλει το Κουρδιστάν, παρότι μαίνεται ο πόλεμος ενάντια στον ISIS και στο τούρκικο κράτος, φοβίζει όσους κρατούν τα σκήπτρα του σκοταδισμού και του ολοκληρωτισμού.
Εκεί όπου η ελευθερία γίνεται πράξη, με την αυτοδιαχείρηση της παραγωγής από την κοινωνία και με την οριζόντια δομή αποφάσεων(αμεσοδημοκρατικά και ισότιμα). Μπροστά σε αυτό, λοιπόν, οι εξουσιαστές δολοφονούν άμαχους διαδηλωτές και απαντάνε με σκληρή καταστολή σε όσους αντιστέκονται.
Στεκόμαστε στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, υψώνοντας τις γροθιές μας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη σε κάθε αγωνιζόμενο στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν που μάχεται ενάντια στον κρατικό ολοκληρωτισμό που επιβάλλει το τούρκικο κράτος, όπως και στον σκοταδισμό του ISIS.

 Γι' αυτό το λόγο, καλούμε σε συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας την Δευτέρα 12/10 και ώρα 18:00 στην Πλ.Ειρήνης. Η θλίψη μας θα γίνει η οργή μας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/10 ΣΤΙΣ 18:00,ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.