Παραθυρο στην ευρωπαικη προοπτικη για την επαγγελματικη εκπαιδευση το ERASMUS+

12 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ ταξίδεψαν στο Ρίμινι της Ιταλίας αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις

Ημερίδα προβολής και διάχυσης αποτελεσμάτων του  ευρωπαϊκού προγράμματος  Δια Βίου Μάθησης ERASMUS+, κατά την οποία οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ που συμμετείχαν σε αυτή έλαβαν ευρωπαϊκά πιστοποιητικά κινητικότητας και εργασιακής εμπειρίας (Europass πιστοποιητικά Κινητικότητας και ECVET πιστοποιητικά συσσώρευσης ψηφίδων εργασιακής εμπειρίας γνώσεων και δεξιοτήτων) της πρακτικής άσκησης που έκαναν σε επιχειρήσεις στο Ρίμινι της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου  στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, παρουσία της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρης Κοσμίδου αλλά και καθηγητών.
 
Στην πρακτική άσκηση συμμετείχαν 12 μαθητές, 10 αγόρια και 2 κορίτσια, από τις ειδικότητες του ηλεκτρομηχανικού τομέα, (ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί και ψυκτικοί).
 
«Το σχολείο έχει, από το 2009, υποβάλλει και έχει ολοκληρώσει 4 πολύ επιτυχημένα προγράμματα πρακτικής άσκησης, δίνοντας νέες ευκαιρίες στους μαθητές να δουλέψουν στο εξωτερικό και να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με τα πιστοποιητικά αυτά», τόνισε η υπεύθυνη συντονίστρια του Προγράμματος κ. Μαρία Σταθοπούλου.
 

Τα αποτελέσματα έχουν κάνει τα παιδιά μας πιο ανταγωνιστικά στον χώρο εργασίας, κάτι που χρειάζεται και η περιοχή της Ροδόπης,» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη πως η τεχνική εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας, δίνοντας νέες γνώσεις και δεξιότητες στους μαθητές, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
 
«Με αυτή την εκδήλωση κλείνει ακόμα ένα πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ERASMUS+», σημείωσε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Σταμάτης Κιουτσούκης, που διευκρίνισε πως έχοντας επίγνωση της αξίας υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων σε επίπεδο και επαγγελματικής εκπαίδευσης, εφόσον υπάρχουν ικανοί και άξιοι καθηγητές για να υλοποιούν και να αναλαμβάνουν το βάρος από την αρχή μέχρι το τέλος, ελπίδα τους είναι να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
 
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν οι εξής: Μυστακίδης  Πασχάλης, Χατζοπούλου  Κωνσταντίνα, Αλεξίου Αλέξανδρος, Δαλθανάσης Κωνσταντίνος, Τσόνιας Αθανάσιος –Βασίλειος, Αχμέτ  Ονούρ, Παπαγιάννης Ιωάννης, Αμέτ Αλπάι, Ντικιτζή Μουσταφά, Απτουλαζίζ Αχμέτ, Αλή Σελτσούκ και Ούστα Αλή Γκιουλμπέν

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.