Παραολυμπιακη Ημερα στο Γυμνασιο της Ξυλαγανης

Οι Ξυλαγανιώτες μαθητές ενημερώθηκαν και δοκίμασαν τα παραολυμπιακά αθλήματα με την βοήθεια του «ΠΕΡΠΑΤΩ»

Για τα παραολυμπιακά αθλήματα ενημερώθηκαν δια στόματος των μελών του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ξυλαγανής.
 
Συγκεκριμένα την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ», σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Ξυλαγανής, διοργάνωσε τη δράση της «Παραολυμπιακής Ημέρας στο Σχολείο», κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα παραολυμπιακά αθλήματα αλλά και να τα δοκιμάσουν στην πράξη.
 
Η δράση έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο και στην αυλή του σχολείου και περιελάμβανε 6 σταθμούς επίδειξης παραολυμπιακών αθλημάτων, που αφορούσαν στα αθλήματα του μπάσκετ με αμαξίδιο, boccia, badminton σε αμαξίδιο βόλεϊ καθιστών, στίβος για άτομα με προβλήματα όρασης και χρήση χειρήλατου αμαξιδίου, και έναν σταθμό ενημέρωσης, στον οποίο ο διεθνής αθλητής του ράγκμπι με αμαξίδιο και μέλος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ», κ. Φάνης Παπαδημητρίου, μίλησε στους μαθητές για το συγκεκριμένο άθλημα και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την κινητική αναπηρία.
 
Περισσότεροι από 40 μαθητές μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης έμαθαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το παραολυμπιακό κίνημα και τα παραολυμπιακά αθλήματα, επιτυγχάνοντας τον στόχο της δράσης που δεν ήταν άλλος από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσω της βιωματικής άσκησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.