Παρανομη και καταχρηστικη η απεργια των γεωτεχνικων του Δημοσιου

Ανοιχτός στο διάλογο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους ο ΥΠΑΑΤ

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε, με την υπ’ αριθμόν 361/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η απεργία – αποχή των Γεωτεχνικών υπαλλήλων,  που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Απριλίου και αναμενόταν να επηρεάσει όλο τον αγροτοδιατροφικό τομέα, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι η απόφαση αυτή δικαιώνει τις θέσεις και τα επιχειρήματα που ανάπτυξε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ για το άκαιρο και κοινωνικά επικίνδυνο της απεργίας – αποχής τους από καθήκοντα που άπτονται της προστασίας της δημοσίας υγείας.

Παρά ταύτα, πρόσθεσε, «αναγνωρίζουμε ότι πολλά από τα αιτήματα που θέτουν οι ανωτέρω υπάλληλοι είναι δίκαια και για το λόγο αυτό είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε μαζί τους.

Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, ρεαλισμό και υπευθυνότητα έναντι του κοινωνικού συνόλου, για τα συμφέροντα του οποίου όλοι μαζί αγωνιζόμαστε», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.