Παραμενουν ενεργοι και δραστηριοι οι ομιλοι του 3ου Πειραματικου ΓΕΛ Κομοτηνης

Το έργο των Εφτά ομίλων που λειτούργησαν φέτος στο σχολείο παρουσιάστηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η Παρουσίαση του έργου των Ομίλων Δημιουργικότητας & Καινοτομίας 2024-25 του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ Κομοτηνής έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 12 Μαΐου στο χώρου του σχολείου, με συμμετοχή μαθητών από όλους τους ομίλους.

Έτσι παρουσιάστηκε η δουλειά που έγινε στους Ομίλους Γαλλικό Θέατρο a la greque, Εικαστικών Τεχνών και Ελεύθερης έκφρασης, Arts club, Λογοτεχνία και Κινηματογράφος, Ρομποτική και Προγραμματισμός, Φιλαναγνωσία και Δημιουργική γραφή, Φυσική Άσκηση και Βιολογικά Συστήματα του Ανθρώπινου Οργανισμού, καθώς και Wellness, Σωματική Ευεξία και Ψυχική Υγεία.

Κάθε χρόνο οι όμιλοι και η προσπάθεια των παιδιών έχουν σημαντικά αποτελέσματα, τόνισε η Διευθύντρια του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ κ. Ευσταθία Παρασκευά, που ανέφερε πως είναι σημαντικό ότι όλοι οι όμιλοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πορεία τους, και είχαν αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς. «Είναι πολύ ευχάριστο ότι και φέτος τα παιδιά υποστήριξαν την λειτουργία των ομίλων» σημείωσε, με τη συμμετοχή να είναι θερμή και αυτή τη χρονιά.

Το ενδιαφέρον της κοινωνίας της Ροδόπης είναι αυξημένο, τόνισε, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις, αλλά και τα παιδιά είναι πιο συνειδητοποιημένα. Άλλωστε όπως εξήγησε, η θεματική των ομίλων προσαρμόζεται από την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, με κάποιους να μένουν σταθερούς, όπως ο Όμιλος Ρομποτικής, όμως ανάλογα με τα δεδομένα, τις προτάσεις που δέχονται από τους μαθητές αλλά και τις δράσεις που προτείνονται από πλευράς Υπουργείου, γίνονται οι όποιες αλλαγές θεωρούν κατάλληλες.

Είναι δε πολύ σημαντικό ότι οι όμιλοι έχουν μια σημαντική εξωστρέφεια, κάτι που είναι θετικό για τα παιδιά γιατί έχουν μια ανατροφοδότηση για το τι κάνουν, ενώ η κ. Παρασκευά στάθηκε την προθυμία με την οποία έχουν αγκαλιάσει τους Ομίλους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, χωρίς τους οποίους τα παιδιά δεν θα είχαν ενδιαφέρον. «Η σχέση είναι αμφίδρομη, και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας έχουν θερμό ενδιαφέρον και το μεταδίδουν» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.