Παρακαμψη κριτηριων για προσληψη 100 ατομων στον e-ΕΦΚΑ καταγγελλει ο Πανελληνιος Συλλογος Πτυχιουχων

Ζητά να γίνει άμεσα επανέλεγχος της μοριοδότησης όλων των υποψηφίων και να δοθεί η δυνατότητα ένστασης

Σε καταγγελία-διαμαρτυρία προχώρησε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων, ύστερα από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για την πρόσληψη 100 ατόμων ΠΕ κατηγορίας στην υπ’ αρ. ΣΜΕ 1/2021 προκήρυξη του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, «με βαθιά οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ.Δουφεξή  και τον Υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη για το γεγονός πως παρακάμφθηκαν για ακόμη μια φορά τα κριτήρια του διαγωνισμού για βολέματα ημετέρων. 

Οι προσλήψεις αυτές αποτελούν προϊόν αναξιοκρατίας καθώς υπάρχουν απτά στοιχεία πως αγνοήθηκαν και παρακάμφθηκαν σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις αρκετά κριτήρια και το αποκορύφωμα αυτού είναι πως δεν υπάρχει καν δυνατότητα ένστασης για όλο αυτό το μπάχαλο της μοριοδότησης και της διαμόρφωσης του τελικού πίνακα κατάταξης επιτυχόντων. Πράγμα που προκαλεί αλγεινή εντύπωση επίσης είναι πως σε πολλές περιπτώσεις προσλήφθηκαν υποψήφιοι με πτυχία εντελώς εκτός των προδιαγραφών του διαγωνισμού. Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνεται είναι πως η επιλογή των υποψήφιων που έγινε μόνο από τον ίδιο τον φορέα πραγματοποιήθηκε χωρίς ίχνος αξιοκρατίας.

Όταν όμως παρακάμπτεται με τέτοιο κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ο ΑΣΕΠ και τα μόνα κριτήρια που ορίζονται είναι από στελέχη του φορέα και του Υπουργείου τότε πραγματικά η όλη διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αποτελεί προϊόν καταγγελίας». 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων ζητά από τους αρμόδιους Φορείς «να τηρήσουν τα προσχήματα και να μας απαντήσουν γιατί γίνεται τέτοια απαξίωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού;;». Επίσης ζητά:

  • Να γίνει άμεσα επανέλεγχος της μοριοδότησης όλων των υποψηφίων. 
  • Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα ένστασης σε όλους τους υποψήφιους για τουλάχιστον 7 ημέρες.

«Η παρούσα καταγγελία αποδεικνύει πως το επιτελικό και το πελατειακό κράτος δυστυχώς ακόμη καλά κρατούν. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την διάλυση των δομών του κράτους αλλά και για την έλλειψη αξιοκρατίας το συντομότερο» επισημαίνει ο Σύλλογος κλείνοντας την καταγγελία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.