Παραδειγμα καλων πρακτικων στη διαχειριση των αποβλητων ηλεκτρικου και ηλεκτρονικου εξοπλισμου ο Δημος Κομοτηνης

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ

Παράδειγμα καλής πρακτικής θεωρεί η ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Κομοτηνής διαχειρίζεται τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.)
 
Η ΔΙΑΑΜΑΘ, στο πλαίσιο υποστήριξης των ΟΤΑ της Περιφέρειας στην εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων, παρουσιάζει καλές πρακτικές διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, και με ενημερωτικό δελτίο που απέστειλε σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, παρουσίασε τη δράση του Δήμου Κομοτηνής σε αυτούς.
 
Όπως αναφέρει, αν και αρκετοί Δήμοι έχουν συνεργασία με συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ηλεκτρικών συσκευών, κ.λπ,, πολλοί πολίτες δε γνωρίζουν ότι ο Δήμος τους συνεργάζεται με αυτά τα συστήματα και ότι μπορούν να απευθυνθούν στο Δήμο τους για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών (λευκών) συσκευών.
 
Με πρωτοβουλία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, προέκυψε η ιδέα για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών ότι μπορούν να ανακυκλώσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές με τη Βοήθεια του Δήμου τους.
 
Για την υλοποίηση της ιδέας, αξιοποιήθηκε ένα παροπλισμένο όχημα του Δήμου Κομοτηνής στο οποίο τοποθετήθηκαν ράμπα ανύψωσης, εξοπλισμός και ειδικά αυτοκόλλητα ανακύκλωσης για τη διαφήμιση του τηλεφώνου επικοινωνίας του Δήμου αλλά ακόμη και τη διαφήμιση του μπλε κάδου της ανακύκλωσης.
 
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ότι έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού, συνεργείο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής τις καθημερινές ημέρες παραλαμβάνει τις ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, οθόνες τηλεόρασης, κλπ, από το πεζοδρόμιο μπροστά στην οικία του πολίτη. Οι συσκευές που συγκεντρώνονται οδηγούνται σε ειδικό χώρο του Δήμου και ακολούθως αποστέλλονται σε εταιρεία που κάνει την ανακύκλωση αυτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.