Οταν ο αθλητισμος διδασκει μαθηματα ζωης

Μικροί φίλαθλοι συμμετείχαν σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο στηρίζοντας τους «μαχητές» των παρκέ

Συγκινητικός ο τρόπος που επέλεξαν να αξιοποιήσουν την χθεσινή ημέρα, μία ημέρα αφιερωμένη στο αναπηρικό κίνημα, οι  μαθητές από το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το Τζελάρ Μπαγιάρ, αλλά και το 1ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.
 
Οι μικροί φίλαθλοι πλημμύρισαν από τις παθιασμένες φωνές τους το Κλειστό Γήπεδο Κομοτηνής κατά την διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο και ενθαρύνοντας τους «μαχητές» των παρκέ.
 

Ήταν μία μέρα που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη, αφού οι αθλητές με τις ιδρωμένες φανέλες και τα διάπλατα χαμόγελα δίδαξαν στα παιδιά ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, θίγοντας θέματα που αφορούν την αναπηρία μέσα από τις απαραίτητες «κόντρες» αλλά και την ευγενή άμυλα που υπήρχε ανάμεσά τους.
 
Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας «Ηρόδικος», κ. Κίμωνας Λεχούδης επιδιώκοντας να φέρει γονείς και μαθητές πιο κοντά στο άθλημα, τους ζήτησε να χειριστούν ένα αναπηρικό αμαξίδιο, εξηγώντας  πως «το μπάσκετ με αμαξίδιο έχει την ιδιαιτερότητα του αμαξιδίου μέσα, οπότε το κάνει λίγο πιο δύσκολο ως προς το χειρισμό του συντονισμού μεταξύ αμαξίδιου, χέρι, μπάλας και  καλαθιού» για να επισημάνει ωστόσο πως «γυμναζόμαστε στον ίδιο χώρο, οι κανόνες είναι ίδιοι, οι δυσκολίες είναι ίδιες».
 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αθλητικός σύλλογος Ηρόδικος διοργάνωσε την δράση που στήριξαν τα μπασκετικά σωματεία ΓΑΣ,  ΑΕΚ,  Αίαντας, η ομάδα το Δημοκριτείου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής και τα Αστικά ΚΤΕΛ Κομοτηνής, που ανέλαβαν δωρεάν το κομμάτι της μετακίνησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.