Orestiada Pathways: Εξερευνωντας τις ομορφιες του Δημου Ορεστιαδας

Προτάσεις για περίπατους στα δασικά μονοπάτια με οδηγίες περιήγησης σε μια εφαρμογή

Η εφαρμογή Orestiada Pathways μας γνωρίζει με το δίκτυο μονοπατιών και τα πανέμορφα τοπία κοντά ή μακριά από τον Άρδα και τον Έβρο και μας βοηθά να γνωρίσουμε τον πλέον απομακρυσμένο Δήμο της Ελλάδος.

Μετρώντας πάνω από 2.000 λήψεις στον πρώτο μήνα από την δημοσίευση της εφαρμογής αποτελεί πλέον παράδειγμα μιας νέας ψηφιακής εποχής όπου η τεχνολογία, οι δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας και το μεράκι των φορέων της περιοχής επιτρέπουν στους πολίτες και τους επισκέπτες να ζήσουν διαφορετικές εμπειρίες. 

H ανάπτυξη της ψηφιακής εφαρμογής Orestiada Pathways ξεκίνησε με βασικό στόχο την προβολή και παρουσίαση του δικτύου μονοπατιών του Δήμου Ορεστιάδας, με θεματικές διαδρομές. Με την χρήση φορητών συσκευών, προτάσεις και εξελιγμένες πρακτικές για την φυσική πλοήγησης των επισκεπτών σε διαδρομές μοναδικού φυσικού κάλλους και την ανάδειξη σημείων πολιτιστικού, γαστρονομικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από την Ορεστιάδα στον Κυπρίνο, στο Ορμένιο στις Καστανιές, στα Πετρωτά, κατά μήκος του Άρδα ποταμού και της υπέροχης πανίδας και χλωρίδας.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, η οποία έχει την λογική ενός εικονικού ξεναγού πάντα διαθέσιμου και με επικαιροποιημένο περιεχόμενο, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα προτεινόμενα από τις διαδρομές σημεία ενδιαφέροντος και να ενημερωθεί από ένα πλούσιο περιεχόμενο και υλικό τεκμηρίωσης που έχει ετοιμάσει ο Δήμος. Η εφαρμογή διαθέτει ηλεκτρονικούς χάρτες με τις πεζοπορικές σηματοδοτημένες διαδρομές, οι οποίες παρουσιάζονται με οδηγίες προσανατολισμού καθώς και συνοπτικών περιγραφών των σημείων της κάθε διαδρομής. Στον φυσικό χώρο σύμφωνα με το στίγμα του περιπατητή η αξιοποίηση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπει την εμφάνιση τοποσήμων και άλλων πληροφοριών, τα σημεία ενδιαφέροντος κατά την πεζοπορία εντός του κάθε μονοπατιού καθώς και πρόσθετες πληροφορίες και πολυμεσικό περιεχόμενο για την ιστορία του κάθε σημείου αναφοράς.

H σχεδίαση και υλοποίηση της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από την Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ (www.prismael.com ) ενώ το περιεχόμενο από τις υπηρεσίες του Δήμου Ορεστιάδας.

Info

Η λήψη της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο είναι εύκολη από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους:


Google Play: https://bit.ly/3CHc8iw
App Store: https://apple.co/3H02vy2

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.