Οψεις της ζωης στην Αθηνα το τελευταιο τεταρτο του 18ου αι

Την Κυριακή 30 Μαΐου η τέταρτη εκπομπή του Αφιερώματος στο 1821

Από το Ράδιο Παρατηρητής και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας

Tην Κυριακή 30 Μαΐου στις 11:00 θα μεταδοθεί από τις συχνότητες του Ράδιο Παρατηρητής 94 fm η τέταρτη εκπομπή του «Αφιέρωμα στο 1821: Μαρτυρίες αυτοβιογραφικών κειμένων». Αντλώντας υλικό από τα αυτοβιογραφικά κείµενα των Ιωάννη Μπενιζέλου, Παναγή Σκουζέ και Παναγιώτη Κοδρικά, θα φωτιστούν όψεις της ζωής των κατοίκων στην Αθήνα, κατά το τελευταίο τέταρτο του 18ου αι., εστιάζοντας στην οθωμανική διοίκηση και την πανδημία της πανούκλας.

Θα συνομιλήσουν και θα αναγνώσουν αποσπάσματα οι:

—Ξανθή Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, Φιλόλογος, Επιμελήτρια Εκδόσεων

—Βασιλική Κοντογιάννη, Ομότιμη Καθηγήτρια ΤΕΦ/ΔΠΘ

—Νεκτάριος Μουρδικούδης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΤΕΦ/ΔΠΘ

—Θεόπη Πολυζωίδου, Υποψήφια Διδάκτωρ ΤΕΦ/ΔΠΘ

—Αλέξανδρος Στυλιανίδης, Υποψήφιος Διδάκτωρ ΤΕΦ/ΔΠΘ

—Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΤΙΕ/ΔΠΘ

Να θυμίσουμε ότι το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και ο «Παρατηρητής της Θράκης» διοργανώνουν από την Άνοιξη του 2021 μέχρι και το Καλοκαίρι του 2022 σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών και podcasts στο Ράδιο Παρατηρητής 94 fm, με τίτλο: «Αφιέρωμα στο 1821: Μαρτυρίες αυτοβιογραφικών κειμένων».

Οι εκπομπές απευθύνονται στο ευρύ κοινό, δημιουργούνται από ομάδα φιλολόγων και παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της νεοελληνικής γραμματείας, με τον φακό να πέφτει, πριν απ’ όλα, στα βιώματα.

Info

Μπορείτε να ακούσετε τα podcasts των δύο πρώτων εκπομπών εδώ  https://soundcloud.com/radioparatiritis94fm/sets/1821-1 & εδώ https://open.spotify.com/show/7ax8x3I4JKogX6BZxjHdxY?fbclid=IwAR23oj1X7KZSBkVykncAqtwyya-44iGXHhwUN0MYwMFOyo5tHN924BG0vT4

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.