Ολοενα και περισσοτεροι συμπολιτες μας αντιμετωποι με την επισιτιστικη κριση

Η πρόσφατη διανομή ΤΕΒΑ απέδειξε τις αυξημένες ανάγκες – Σε επιπλέον χρηματοδότηση του κοινωνικού παντοπωλείου στοχεύει η δημοτική αρχή

Γιάννης Μουρτίδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Κομοτηνής

«Ας είμαστε εμείς προετοιμασμένοι και ας είναι αχρείαστη η προετοιμασία αυτή»

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Μουρτίδης μιλώντας στον «ΠτΘ» είχε εκφράσει την απαισιοδοξία του για την αντιστροφή του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού συμπολιτών μας που δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ακόμα και αυτές τις σίτισης, και κατ’ επέκταση στρέφονται και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.

Δύο μήνες μετά η κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες συμπολίτες μας συνεχίζει να δυσχεραίνει καθώς η πανδημική κρίση σε συνδυασμό με τη ολοένα και εντεινόμενη ενεργειακή κρίση αλλά και τα αποτελέσματα του πολέμου στην Ουκρανία, οδηγεί τα ελληνικά νοικοκυριά σε περαιτέρω φτωχοποίηση με την επισιτιστική κρίση να βρίσκεται επίσης προ των πυλών.

Ο κ. Μουρτίδης με την αφορμή της παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε στην Κομοτηνή για την Ουκρανία μίλησε το πρωί της Πέμπτης 24 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» επιβεβαιώνοντας με θλίψη όπως ανέφερε την περαιτέρω αύξηση των συμπολιτών μας που χρήζουν στήριξης και εκφράζοντας μεγαλύτερες ανησυχίες για το προσεχές μέλλον.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η πρότερη ανησυχία του όπως αυτή είχε αποτυπωθεί και κατά την προηγούμενη συνέντευξή του στον «ΠτΘ» επιβεβαιώθηκε γεγονός που αποδεικνύεται και από την αθρόα προσέλευση των δικαιούχων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα όπως τόνισε από τους 1880 δικαιούχους προσήλθαν 1798 άτομα, γεγονός που καταδεικνύει τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, καθώς και την ανάγκη ο Δήμος να οργανωθεί καλύτερα, βρίσκοντας τρόπους να ενισχύσει περισσότερους συμπολίτες μας.

Αύξηση των κονδυλίων του Δήμου για το κοινωνικό παντοπωλείο

«Πάμε από το κακό στο χειρότερο» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά εξηγώντας πως ήδη η δημοτική αρχή προσβλέπει στην αύξηση των κονδυλίων από ιδίους πόρους για τους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου καθώς υπάρχει και ένα κομμάτι πολιτών που για μικρές διαφορές στην δήλωσή τους χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. «Εμείς θα πρέπει ως δήμος να είμαστε έτοιμοι, γιατί το διάστημα που θα ακολουθήσει θα είναι δύσκολο» ανέφερε συμπληρώνοντας πως «ας είμαστε έτοιμοι και ας είναι αχρείαστη αυτή η προετοιμασία».

Βοήθεια σε 40 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ο κ. Μουρτίδης γνωστοποίησε επίσης πως ο Δήμος Κομοτηνή ήδη προσφέρει τρόφιμα αλλά και προϊόντα υγιεινής σε περίπου 40 πρόσφυγες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή σε συγγενικά τους πρόσωπα, και όχι μόνο, στην Κομοτηνή, ενώ έχει ήδη γίνει η απαραίτητη συνεννόηση και με τους αρμόδιους διευθυντές εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά μεταξύ αυτών να ξεκινήσουν άμεσα την φοίτησή τους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Κομοτηνής μετέφερε τον φόβο που όπως εξήγησε «συναντά» κανείς συνομιλώντας μαζί τους υπογραμμίζοντας πως «το τραύμα του πολέμου που κουβαλούν δεν μπορεί να περιγραφεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.