Οι Συλλογοι της Ροδοπης τιμησαν την Θεοτοκο

Εντυπωσιακή η προσέλευση μελών Συλλόγων τόσο από την Κομοτηνή όσο και από τους οικισμούς στην υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστίν στην Κομοτηνή

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η έλευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστίν στην Κομοτηνή, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων απεύθυνε κάλεσμα στους συλλόγους όλης της Ροδόπης να συμμετάσχουν σε αυτή, αποτελώντας μάλιστα και τους προπομπούς της στην λιτάνευση στην πόλη.

Η ανταπόκριση από τους συλλόγους ήταν μεγάλη, αποτέλεσμα τόσο της σημασίας της έλευσης της Εικόνας, όσο και της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Μητρόπολης και των συλλόγων.

Έτσι λοιπόν εκατοντάδες μέλη συλλόγων, ντυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές, βρέθηκαν στην είσοδο της πόλης, μαζί με τα λάβαρά τους, και έφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της παρουσίας της εικόνας σε όλους τους πολίτες που βρισκόταν στην άκρη της διαδρομής.

Οι σύλλογοι μάλιστα παρέστησαν και στην επίσημη υποδοχή της εικόνας στο Ηρώο της πόλης, και την συνόδεψαν μέχρι τον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην λιτανεία συμμετείχαν πάρα πολλοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Κομοτηνής, αλλά και πολλοί Σύλλογοι οικισμών, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία την έλευσης της εικόνας στην πόλη.

Η παρουσία των συλλόγων όμως δεν σταμάτησε στην Εικόνα, μιας και το απόγευμα της Τετάρτης συμμετείχαν στην υποδοχή του Οικουμενικού πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Κομοτηνή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.