Οι πατεραδες γιορτασαν, τιμωντας την προοδο των τεκνων τους

«Τρικούβερτο» γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στην Αμερική, στις 19 Ιουνίου του1910, και έκτοτε εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκτώντας όλο και μεγαλύτερη αίγλη, αντίστοιχη σχεδόν με εκείνη της μητέρας. Πλέον έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου κάθε χρόνο, με τις οικογένειες να τιμούν τους «στυλοβάτες του σπιτιού», τους πατεράδες, τους παππούδες, τους προπαππούδες. Στο νομό Ροδόπης, όπου τυγχάνει να λειτουργεί ένας δραστήριος σύλλογος πατεράδων, με 345 μέλη στους κόλπους του, η ημέρα δε θα μπορούσε παρά να εορταστεί πανηγυρικά.

Στο ραντεβού, που δόθηκε -για 8η συνεχή χρονιά – στο ξενοδοχείο «Φιλία» την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα, ανταποκρίθηκαν μαζικά οι οικογένειες των μελών και των φίλων του Συλλόγου, για να αποζημιωθούν από το «τρικούβερτο» γλέντι, με πινελιές από την τοπική παράδοση, που ακολούθησε. Την εκδήλωση διάνθισαν οι βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών-τέκνων μελών του Συλλόγου Πατεράδων, ενώ το σύνθημα για να «ανάψει» το κέφι έδωσε η εβρίτικη ορχήστρα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη. Το χορό άνοιξαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Προσκυνητών και της Ξυλαγανής- όπου βρίσκεται η έδρα και ο βασικός «κορμός» του Συλλόγου- ενώ ακολούθησε ένα λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων.
 
Στο σκέλος των βραβεύσεων, που αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή της όμορφης βραδιάς, πρωταγωνιστές ήταν δύο μαθητές της τρίτης γυμνασίου και μία μαθήτρια της τρίτης λυκείου, που όχι μόνο διακρίθηκαν αλλά αρίστευσαν στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Ο λόγος για την Ιωάννα Κωστούρου και τα αδέρφια Κριστίνε και Χαρέν Χαναγκιάν, που κατάφεραν να κάνουν υπερήφανους τους γονείς τους αλλά και τον Σύλλογο Πατεράδων. Για την προσπάθεια και την επιτυχία τους επιβραβεύτηκαν, όχι μόνο ηθικά, αλλά και με ένα συμβολικό ποσό, με πρωτοβουλία του Συλλόγου.
 
Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, κ. Βαρθολομαίος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο, κ.κ. Παντελεήμονα, καθώς επίσης ο αντιδήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, κ. Χρήστος Μεραχτσάκης. Τη συνέχιση των πολυποίκιλων δράσεών του Συλλόγου Πατεράδων σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο υποσχέθηκαν εκ μέρους της διοίκησης ο πρόεδρος, κ. Βαγγέλης Μουζαλιώτης, και ο πάντοτε δραστήριος κ. Τριαντάφυλλος Παπαδάκης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.