Ωφελουμενοι του Συλλογου «Αγιοι Θεοδωροι» και «Σωτηρ» εστειλαν ενα ελπιδοφορο μηνυμα για την κοινωνια μας

Αναλύθηκε η συμβολή της μουσικής στην ανάπτυξη παιδιών με νοητική αναπηρία σε ειδική ημερίδα

Ημερίδα σχετικά με την νοητική αναπηρία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής το πρωί του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής,  Την διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με το Κέντρο ΑμεΑ «Ο Σωτήρ». 
 
Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.  Παντελεήμων ενώ το πιο ζεστό χειροκρότημα δέχθηκαν οι ωφελούμενοι του Συλλόγου στην παράσταση για την ψυχοκινητική.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν ομιλίες από τους αρμόδιους φορείς σε θέματα της καθημερινότητας, όπως η συμβολή της Αστυνομίας στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, οι βασικές γνώσεις για το Σύνδρομο Down, τη διδασκαλία της μουσικής με μουσικοθεραπευτική ματιά ενώ αναλύθηκε η εφαρμογή της μουσικοθεραπείας στην πράξη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράσταση κοινωνικής μουσικοθεραπείας από τους ωφελούμενους του Κέντρου ΑμεΑ «Ο Σωτήρ» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ηλίας Ποιμενίδης «Σε όλη τη διάρκεια της ζωής των ατόμων με αναπηρία ο Σύλλογος είναι στο πλευρό τους» 

Την ικανοποίηση του για το γεγονός πως συνεχίζονται οι δράσεις στο πλαίσιο της αφομοίωσης της αναπηρίας από την κοινωνία εξέφρασε ο Διοικητικός Διευθυντής του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΑξίΖΩ» κ. Ηλίας Ποιμενίδης μιλώντας για την ημερίδα που διοργανώθηκει στο πλαίσιο του προγράμματος «Στηρίζω» του Υπουργείου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης . «Ο Σύλλογος μας ειδικεύεται πάνω στην νοητική αναπηρία» τόνισε ο κ. Ποιμενίδης εξηγώντας πως στόχος της ημερίδας αποτέλεσε η κατανόηση του πλαισίου σύνδεσης της νοητικής αναπηρίας με τη μουσική και το κατά πόσο η μουσική μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά με νοητική αναπηρία. Ο κ. Ποιμενίδης στάθηκε παράλληλα στον θετικό αντίκτυπο που έχει στην ψυχολογία των ωφελουμένων η μετακόμιση του Συλλόγου στις νέες εγκαταστάσεις, όπου απασχολούνται 27 άτομα από διάφορες ειδικότητες με στόχο την ορθότερη παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους. Παράλληλα αποκάλυψε πως οι δράσεις θα συνεχιστούν και στο προσεχές διάστημα. «Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι δράσεις γιατί αυτή τη στιγμή δείχνουμε στα παιδιά και τους γονείς ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, γιατί ακολουθεί ο σύλλογος» τόνισε ο κ. Ποιμενίδης, επισημαίνοντας πως οι επόμενες δράσεις που θα γίνουν θα έχουν σχέση όχι με την εκπαίδευση αλλά με τη διαβίωση των παιδιών. «Οι γονείς ανησυχούν για το τι θα γίνουν τα παιδιά τους όταν φύγουν αυτοί από τη ζωή. Ερχόμαστε εμείς σε αυτό το σημείο και θα το αποδείξουμε μέσα από εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα» επισήμανε ο κ. Ποιμενίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.