Οχι στο νεο νομοσχεδιο για τον ΕΦΚΑ απο το ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Κομοτηνή

Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, με το οποίο θεωρούν πως η κυβέρνηση προχωρά  στο δρόμο της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης και της λεηλάτησης της δημόσιας περιουσίας, εξέφρασαν το πρωί της Τρίτης 26 Ιανουαρίου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης μπροστά από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αφορούν στη βελτίωση της απόδοσης του ΕΦΚΑ, στην ενίσχυση της επιβράβευσης και της λογοδοσίας των υπαλλήλων, στην αύξηση της ευελιξίας και της ταχύτητας του φορέα και στην καλύτερη αξιοποίηση και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του, όμως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως μέσω αυτού η κυβέρνηση προχωρά στην ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως τόνισε η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, η κυβέρνηση της ΝΔ από τον Ιούλιο του 2019, ξεκίνησε την υποβάθμιση των υπηρεσιών του φορέα, και πολύ σύντομα τον μετέτρεψε στο «μαύρο πρόβατο» του δημοσίου, με αποδιοργάνωση και υποστελέχωση των υπηρεσιών, εκδίωξη των συμβασιούχων που είχαν συμβάλλει στην περαίωση πολλών υποθέσεων αρνούμενη να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.

Έτσι οι συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες εκτοξεύτηκαν, με τα πληροφοριακά συστήματα να καταρρέουν και τελικά δόθηκε η έκδοση των συντάξεων σε ιδιώτες, ενώ η επικουρική ασφάλιση παραδόθηκε, σύμφωνα με την κ. Κουγιουμτζόγλου, σε ιδιωτικά συμφέροντα με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Με το νέο νομοσχέδιο «εκσυγχρονισμού» του ΕΦΚΑ, τόνισε, η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα, με τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές να επιλέγονται με τριετή θητεία, όχι μόνο από το Δημόσιο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, που πιστεύει πως ανοίγει το δρόμο να προσλαμβάνονται οι «ημέτεροι» με διάτρητες διαδικασίες.

Αυξάνονται οι θέσεις μετακλητών που έχει ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές ενώ παράλληλα μεταφέρονται κρίσιμες αρμοδιότητες από το ΔΣ του ΕΦΚΑ στον διορισμένο Διοικητή, καθιερώνεται το bonus στους ημετέρους, που πιάνουν στόχους ενώ οι μισθοί των υπαλλήλων παραμένουν καθηλωμένοι. Παράλληλα συστήνεται και υπηρεσία «κεφαλο-κυνηγών», και θεσπίζεται fast track διαδικασία απευθείας αναθέσεων, κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις και μπαίνει χέρι στην ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ για να καλύψουν το έλλειμμά που η ίδια η Κυβέρνηση δημιουργεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, τόνισε η κ. Κουγιουμτζόγλου,  θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, στην κοινωνία και στη Βουλή, προκειμένου να καταψηφιστεί αυτό το αντικοινωνικό νομοσχέδιο που επιχειρεί να επαναφέρει το πελατειακό κράτος της δεξιάς, να τρομοκρατήσει του υπαλλήλους και τελικά να οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του ΕΦΚΑ.

«Δεσμευόμαστε για ένα σύγχρονο λειτουργικό ΕΦΚΑ στην υπηρεσία του πολίτη, για ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.