Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης διαπιστωνει «καθεστως ασυδοσιας» στις Κλινικες Στασινοπουλου και ζητα την παρεμβαση Κουρουμπλη

Σκληρή ανακοίνωση, που περιγράφει συνθήκες «γαλέρας» στις Κλινικές «Άγιος Γεώργιος» και «Αγία Μαρίνα»

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του κ. Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, ιδιοκτήτη των ψυχιατρικών κλινικών «Αγία Μαρίνα» και «Άγιος Γεώργιος» στην Κομοτηνή, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες. Στην ανακοίνωση, που κοινοποιείται τόσο στον Υπουργό, όσο και στο αρμόδιο τμήμα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, γίνεται λόγος για συνθήκες «γαλέρας», που υπομένουν οι εργαζόμενοι των εν λόγω κλινικών, ενώ κατατίθενται ερωτήματα σχετικά με τους όρους λειτουργίας των κλινικών και αν πληρούνται οι όροι ασφαλούς νοσηλείας για τους ασθενείς. Κλείνοντας, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Υπουργό ουσιαστικό και σε βάθος έλεγχο «για το καθεστώς ασυδοσίας, που διαμορφώνουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία εμπλέκονται στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και της περίθαλψης, ειδικά όταν αυτά επωφελούνται από τους δημόσιους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων». 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Τελικά δεν υπάρχουν όρια στο «μέχρι πού μπορεί να φτάσουν» αυτοί που έχουν στα χέρια τους την ιδιωτική υγεία, οι οποίοι την εμπορεύονται με τον πιο σκληρό και ανάλγητο τρόπο. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Επενδυτής» πριν από λίγους μήνες για το «πάρτυ» εκ. ευρώ, που γίνεται στις Ιδιωτικές Ψυχιατρικές κλινικές, μεταξύ αυτών και του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, απλώς επιβεβαιώνει αυτό που είναι σε γνώση της τοπικής κοινωνίας, αλλά δυστυχώς βιώνουν με τραυματικό τρόπο οι εργαζόμενοι στις κλινικές του κ. Στασινόπουλου στην Κομοτηνή.
 
Δεν είναι μόνο ότι παραμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι, ούτε ότι εργάζονται σε συνθήκες «γαλέρας», σε καθεστώς διαρκών πιέσεων και εκβιασμών, με την απειλή της απόλυσης να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους, αλλά επιπλέον, όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την επικρατούσα κατάσταση ή ζητήσει τα δεδουλευμένα του, οδηγείται σε απόλυση, όπως έγινε πολύ πρόσφατα με εργαζόμενη της κλινικής του. Ενώ άλλους απειλεί με εξώδικα για δήθεν δυσφήμηση των κλινικών του (προσφιλής τακτική του εν λόγω εργοδότη).
 
Πρόκειται για τον ίδιο επιχειρηματία, που πριν 2 χρόνια προχώρησε στο κλείσιμο (Lockout) του κέντρου αποκατάστασης ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, με μοναδικό σκοπό να απαλλαγεί από το «βάρος» δεκάδων εργαζομένων, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο λόγω της εκδικητικότητας της εργοδοσίας, η οποία δεν ανεχόταν την διεκδίκηση από τους εργαζόμενους, με επίσχεση εργασίας, των δεδουλευμένων πολλών ετών. Όμως αφού εξασφάλισε 6μηνη αναστολή λειτουργίας του κέντρου αποκατάστασης (λες και μιλάμε για αποθήκη εταιρίας), επανήλθε στο ίδιο καθεστώς αυθαιρεσίας για τους εργαζόμενους και με σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των 2 κλινικών, που γεννούν εύλογα ερωτήματα, όπως:
 
• Υπάρχει επαρκές προσωπικό, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, γιατροί και νοσηλευτές, που αποτελούν προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία ενός κέντρου αποκατάστασης; 
 
• Γιατροί προφανώς υπάρχουν τις καθημερινές έως την 2:30 μ.μ. Μπορεί όμως το υπόλοιπο του 24ωρου, τις αργίες και επί αρκετά έτη, να υπάρχει πάντα μόνο ένας, ο ίδιος, ως υπεύθυνος;
 
• Είναι δυνατόν Νευροψυχιατρική Κλινική να λειτουργεί κανονικά με την παρουσία 2 ειδικών γιατρών, για 2 μόνο ημέρες την εβδομάδα, οι οποίοι έρχονται από την Θεσ/νίκη τις ώρες του επισκεπτηρίου, για να επιβλέπουν τις ιατρικές αγωγές;
 
Είναι ανάγκη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν ένας ουσιαστικός και σε βάθος έλεγχος για το καθεστώς ασυδοσίας που διαμορφώνουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία εμπλέκονται στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και της περίθαλψης, ειδικά όταν αυτά επωφελούνται από τους δημόσιους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.