Ενισχυεται με ελκυστηρες και υδροφορες η Πολιτικη Προστασια της ΠΑΜΘ
Δέκα οχήματα θα παραχωρήσει στην Περιφέρεια ΑΜΘ το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», για να καλύψει ανάγκες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση που ενέκρινε η Περιφερειακή Επιτροπή ΑΜΘ.
Το εθνικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» περιλαμβάνει μια σειρά από ποικίλες αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού, την αναβάθμιση δεξιοτήτων ανθρωπίνων πόρων και του γνωσιακού υπόβαθρου, την ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα Πολιτικής Προστασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο προχώρησε στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, την κυριότητα του οποίου παραχωρεί στην Περιφέρεια, η οποία τον αποδέχεται.
Η Περιφέρεια θα χρησιμοποιεί τον Εξοπλισμό αποκλειστικά για την κάλυψη επιχειρησιακών και υπηρεσιακών αναγκών που συνδέονται με τη συνδρομή της σε δράσεις πολιτικής προστασίας, στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων της και της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η παραχώρηση του Εξοπλισμού αποσκοπεί στη μηχανολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών της, στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, στην αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου τους και, εν γένει, στην εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος.
Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια ΑΜΘ θα παραλάβει τρεις προωθητήρες γαιών με οπίσθιο αναμοχλευτή, καθώς και Επτά Υδροφόρα Οχήματα (Δότες) Χωρητικότητας 10.000 λίτρων.
Η Περιφέρεια, από τη μεταβίβαση της κυριότητας και εφεξής, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και τις δαπάνες για τη νόμιμη και ασφαλή χρήση, λειτουργία, φύλαξη και ασφάλιση του εξοπλισμού καθώς και για την προμήθεια των απαιτούμενων αναλώσιμων και την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης που δεν περιλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου.
Κατά την περίοδο της εγγυημένης λειτουργίας, η ευθύνη και το κόστος για την καλή συντήρηση, την αποκατάσταση βλαβών και τη διασφάλιση της λειτουργικότητας του εξοπλισμού εξακολουθούν να βαρύνουν τον ανάδοχο.
Μετά τη λήξη της περιόδου εγγυημένης λειτουργίας, η Περιφέρεια αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη και το κόστος συντήρησης, επισκευής και εν γένει διατήρησης του εξοπλισμού σε πλήρη και ασφαλή λειτουργία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η σύμβαση για τους ελκυστήρες έχει ήδη υπογραφεί από το Υπουργείο, ενώ η παράδοση των υδροφόρων θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης για αυτές.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
