Ο Κομοτηναιος Νικος Αρβανιτιδης πρωτος μεταξυ ισων στο «Πρωτο Θεμα»

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για την πρωτοβουλία 15 ελλήνων που φιλοξενούν να διασυνδέσουν τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με τη Silicon valley­

Στο ρεπορτάζ του,  εξαιρετικά ενδιαφέρον για σύνολη την πρωτοβουλία 15 Ελλήνων να διασυνδέσουν  τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με  τη Silicon valley, ο δημοσιογράφος Νίκος Μορφίδης*  πρωτοαναφέρεται στον σπουδαίο Κομοτηναίο συμπατριώτη μας, Νίκο Αρβανιτίδη, ως εξής:

«Νίκος Αρβανιτίδης, η εμβληματική μορφή των Ελλήνων της Silicon Valley»

 Ο κύριος Νίκος Αρβανιτίδης ανήκει στην πρώτη φρουρά των Ελλήνων που πήγαν στη Silicon Valley μετρημένοι όλοι στα δάχτυλα ενός χεριού. Έχοντας μία πλούσια επιχειρηματική καριέρα πίσω του στον χώρο κυρίως της βιοτεχνολογίας με δύο πετυχημένες εισαγωγές εταιρειών του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι ο άνθρωπος κλειδί της Ελληνικής κοινότητας. Ο μέντορας όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι Έλληνες που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τη Silicon Valley.

Από την Κομοτηνή, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, βρέθηκε το 1959 για σπουδές. Ακολουθώντας αργότερα ακαδημαϊκή καριέρα στο Stanford και τραβώντας την πρώτη γενιά αποφοίτων του EMΠ  στα τέλη  του ‘60 στην Καλιφόρνια. Το επιχειρείν όμως θα τον κερδίσει, την πανεπιστημιακή καριέρα του διαδέχεται η επιχειρηματική με τη δημιουργία αρχικά μιας εταιρείας συμβούλων και μετέπειτα ανοίγεται στο χώρο της βιοτεχνολογίας που θα αποτελέσει και τον βασικό κορμό της επιχειρηματικής του δράσης. «Είμαι ο δεύτερος Έλληνας που κατάφερε να εισαγάγει εταιρεία στη Wall Street» λέει στη σύντομη κουβέντα μας».

* Νίκος Μορφίδης, «Η ελληνική dream team της  Silicon Valley  – Η πρωτοβουλία 15 Ελλήνων που φιλοδοξούν να διασυνδέσουν το ελληνικό οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων με τον τόπο που θεωρείται “καρδιά των εξελίξεων στον τεχνολογικό τομέα”», Πρώτο Θέμα, “Business Stories”, 20/11/2022, σ.1, 4-7. 

** Περισσότερα για τον Κομοτηναίο Νίκο Αρβανιτίδη δείτε εδώ:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.