Νοσοκομειο Κομοτηνης: Σε 30 μηνες φυλακιση καταδικαστηκε πρωτοδικα δραστης επιθεσης προς τραυματιοφορεα

Μόνιμη παρουσία αστυνομίας ζητούν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Σε τριάντα μήνες φυλάκιση, με την έφεση που άσκησε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για την ποινή, καταδικάστηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου ο δράστης της επίθεσης σε τραυματιοφορέα που έλαβε χώρα πριν από δέκα ημέρες στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Οι επιθέσεις σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Κομοτηνής συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει και παλιότερα την αντίδρασή τους, με αίτημα να υπάρχει συνεχής αστυνομική φύλαξη σε αυτό ώστε να αποτρέπονται, ή τουλάχιστον να αντιμετωπίζονται άμεσα, τέτοια φαινόμενα.

Το ίδιο αίτημα επαναδιατύπωσαν και την Πέμπτη, στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου βρέθηκαν σε μια δράση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για το τελευταίο φαινόμενο βίας στο Νοσοκομείο.

Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αλέξανδρος Σπανός, έχουν γίνει κατ’ επανάληψη μάρτυρες επίθεσης σε εργαζόμενο του Νοσοκομείου, με το φαινόμενο να έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας.

Όπως τόνισε, όταν ήρθε το περιστατικό στο Νοσοκομείο πριν από δέκα ημέρες, οι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να το διαχειριστούν με επαγγελματισμό, και δέχτηκαν σφοδρότατη επίθεση και γρονθοκόπημα με αποτέλεσμα ένας να έχει ευρύτατο κεφαλοαιμάτωμα και οφθαλμικό οίδημα.

Για αυτό και θέλησαν με την παρουσία τους να περάσουν ένα μήνυμα στην τοπική κοινωνία πως το Νοσοκομείο δεν είναι ρινγκ. Με δεδομένο ότι ο χρόνος αναμονής στο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι από τους μικρότερους στη χώρα, θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα πως με την τροποποίηση του ποινικού κώδικα, υπάρχουν βαρύτατες ποινές για όσους παρακωλύουν τη λειτουργία ενός ιδρύματος.

Άφησε πάντως αιχμές προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, γιατί ενώ ο νόμος πλέον υποχρεώνει τις εκάστοτε διοικήσεις να προβαίνουν σε μηνυτήριες αναφορές ώστε να υποστηρίζουν το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, αυτό δεν έγινε.

«Θέλουμε να στείλουμε μια κραυγή αγωνίας στους ευαίσθητους τοπικούς φορείς της κοινωνίας μας και τον Αστυνομικό Διευθυντή, την εγκατάσταση ενός περιπολικού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής που θα σηματοδοτεί ότι φυλάσσεται και δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για κάθε επιτήδειο» ανέφερε, σημειώνοντας πως η ιδιωτική ασφάλεια του νοσοκομείου έχει περιορισμένες αρμοδιότητες, ενώ και οι τοπικοί άρχοντες πρέπει και αυτοί να αναλάβουν δράση.

«Εάν σαν τοπική κοινωνία δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε το ύστατο κοινωνικό οχυρό της πόλης μας τότε δεν έχουμε καμία θέση» ανέφερε, δράττοντας της ευκαιρίας να σχολιάσει πως η κυβέρνηση ξηλώνει το κοινωνικό κράτος υγείας, παραδίδει τις υπηρεσίες υγείας σε ιδιώτες, όπως και την ασφάλεια, σε μια φορτισμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Για αυτό θεωρεί πως πρέπει να αποτιναχθεί το πέπλο της ατιμωρησίας, και έκανε έκκληση να καθίσουν όλοι οι τοπικοί φορές να δώσουν λύση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.