«Σκηνες Φαρ Ουεστ» στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Εκτεθειμένοι σε φαινόμενα επιθέσεων αισθάνονται οι εργαζόμενοι

Ζητούν μόνιμη αστυνομική παρουσία στην είσοδο

Καλύτερη φύλαξη του Νοσοκομείου Κομοτηνής, με παρουσία αστυνομικού όλες τις ώρες στην πύλη ώστε να αποφεύγονται συμβάντα αντιπαράθεσης και προπηλακισμών με τους συνοδούς, το τελευταίο εκ των οποίων άφησε δύο φύλακες να νοσηλεύονται στο ίδιο το νοσοκομείο, ζητούν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων.

Το επεισόδιο που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης ήταν το τελευταίο σε μια σειρά συμβάντων το τελευταίο διάστημα, που έχουν δημιουργήσει ανησυχία στο προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο, όπως ανέφεραν τα μέλη του Συλλόγου, αισθάνεται εκτεθειμένο.

Τι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους, ένας νεαρός συνοδός μιας κυρίας που νοσηλεύεται στη μαιευτική κλινική, βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του έξω από το Νοσοκομείο, και ήθελε να εισέλθει με το έτσι θέλω, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σε αυτό. Οι άνθρωποι της φύλαξης τήρησαν το πρωτόκολλο που έχει θεσπιστεί λόγω κορωνοϊού, και τον ενημέρωσαν πως για να μπει και να μείνει κοντά στη σύζυγό του θα πρέπει αφενός να κάνει τεστ, και αφετέρου να μείνει εντός χώρου νοσηλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του σε αυτόν.

Η στάση του συνοδού ήταν επιθετική, και γρονθοκόπησε τους δύο φύλακες, με αποτέλεσμα αυτοί να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο με κάκωση κεφαλής και ελαφριά διάσειση, παρόλο που πήραν εξιτήριο την επόμενη μέρα. Για τον συνοδό κινήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου και συνελήφθη.

Θωράκιση του κενού στο Νοσοκομείο

«Προσπαθούμε να θωρακίσουμε κάπως το κενό που υπάρχει στο νοσοκομείο» σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Γιάννης Τσουγκρανάς, που σημείωσε πως τα θέματα αυτών των αντιπαραθέσεων συμβαίνουν σε όλα τα νοσοκομεία αυτή την περίοδο, λόγω και της πίεσης που έχουν βιώσει όλοι λόγω της πανδημίας.

Το ζητούμενο όμως είναι να βρουν λύσεις για να προστατέψουν τους συναδέρφους τους, γιατί θεωρούν πως έχουν φτάσει στο σημείο να κινδυνεύουν. Για αυτό και ζητούν από όλους να αντιληφθούν ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να τηρηθεί, αλλά και οι πολίτες να κάνουν υπομονή και να αντιληφθούν πως η αντιπαράθεση δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Απαραίτητη η προστασία νοσηλευόμενων και εργαζομένων

Για μια «κατάσταση απρόκλητης βίας έναντι των εργαζομένων από συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα» που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέκος Σπανός, αναφέροντας πως την προηγούμενη εβδομάδα εκτυλίχθηκαν «σκηνές Φαρ Ουέστ» στο νοσοκομείο.

Ήδη πριν το τελευταίο επεισόδιο ένα όχημα είχε αγνοήσει το σήμα στην πύλη για να σταματήσει και πέρασε μέσα, σπάζοντας την μπάρα της πύλης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κληθεί η αστυνομία.

Εν μέσω κορωνοϊού, τηρούν κάποιες εγκυκλίους, για να διασφαλίσουν την υγεία των ασθενών, και όλο το βάρος του νοσοκομείου βρίσκεται στην πύλη, στην οποία υπάρχει γιατρός, νοσηλευτές και φύλακες.

Δυστυχώς όμως λειτουργούν ως επιμελητές του χώρου, και δεν έχουν δικαιοδοσία να πάρουν μέτρα για οποιοδήποτε λειτουργεί με ασυδοσία.

Διακυβεύεται πρωτίστως η υγεία των νοσηλευόμενων αλλά και των εργαζόμενων, για αυτό και έκανε έκκληση προς όλους τους φορείς της πόλης και ιδιαίτερα στον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης για αστυνομική παρουσία στο χώρο.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει μόνιμα περιπολικό στην είσοδο του νοσοκομείου, ανέφερε ο κ. Σπανός, ζητούν να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε βάρδια στην φύλαξη του νοσοκομείου, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα να γίνεται αυτεπάγγελτη μήνυση στον κάθε ασυνείδητο.

«Η χώρα μας σε επίπεδο ΕΕ είναι πρώτη σε προσλήψεις ιερέων, δεύτερη σε προσλήψεις αστυνομικών και τελευταία σε προσλήψεις νοσηλευτών» σημείωσε, για αυτό και θεωρεί πως η κοινωνία μπορεί να θωρακίσει το νοσοκομείο.

Επεσήμανε δε πως οι εργαζόμενοι είναι πολύ επιφυλακτικοί στο να κάνουν μηνυτήριες αναφορές, καθώς δέχονται ένα φοβερό ρεβανσισμό και εκδικητικότητα από τους θύτες και τις οικογένειές τους στις δικαστικές αίθουσες, και στοχοποιούνται.

Για αυτό και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει και παραδειγματική τιμωρία των παραβατών, και «να μην βγαίνει η εικόνα πως το Νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.