Νοσοκομειο αναφορας για τον TAP το Νοσοκομειο Κομοτηνης

Για τυχόν ατυχήματα κατά τις εργασίες

Νοσοκομείο αναφοράς, το οποίο θα αναλάβει τυχόν κάλυψη συμβάντων που θα γίνουν κατά την κατασκευή του αγωγού TAP, θα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, μαζί με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και επικουρικά το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
 
Ο αγωγός ΤΑΡ από 1/8/2016 εισέρχεται στη χώρα μας από τους Κήπους του νομού Έβρου εν συνεχεία περνάει έξω από την Αλεξανδρούπολη, από την Κομοτηνή, από τη Ξάνθη για να καταλήξει στο Χαλκερό Καβάλας σε 12 μήνες, με τον αριθμό των εργαζομένων να ανέρχεται στα 700 άτομα.
 
Για αυτό και έχουν οριστεί τα Νοσοκομεία Αναφοράς, που αναλαμβάνουν την αντιμετώπιση σε ελάσσονα περιστατικά που έχουν συμβεί στην περιοχή τους, με την νοσοκομειακή αντιμετώπιση των σοβαρότερων περιστατικών να αναλαμβάνει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου – Νοσηλευτική Μονάδα Αλεξανδρούπολης.
 
Σε περίπτωση μαζικού συμβάντος ενημερώνεται το Εθνικό Κέντρο. Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ενώ το Π.Γ.Ν. Έβρου διαδραματίζει κεντρικό ρόλο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.