Νεα χρονια, ιδια προβληματα για το νομικο κοσμο της Ροδοπης

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής για την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς - Με ελλείψεις διοικητικού προσωπικού αλλά και στόχευση για την από κοινού προσπάθεια επίλυσης τους

Η καθιερωμένη τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς έλαβε χώρα χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής, παρουσία της διοίκησης και των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Δικαστών, Εισαγγελέων αλλά και των δικαστικών υπαλλήλων του Μεγάρου που παρευρέθησαν για ακόμα μία χρονιά.
 
Την τελετή τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος μετά το τέλος της τελετής ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους για την καθημερινή τους προσφορά επικαλούμενος «τον άνωθεν φωτισμό και τις ευχές» όπως είπε του Προστάτη των Νομικών, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου για την συνέχεια του έργου τους.
 
Η τελετή διοργανώθηκε για ακόμα μία χρονιά με πρωτοβουλία του πρόεδρου Εφετών Θράκης κ.Χρήστου Τζανερίκου ο οποίος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε μία καλή χρονιά σε όλους του συναδέλφους του. 

Γιώργος Κυμπαρίδης «Ζούμε σε μία εποχή που δεν περιμένουμε πολλά πράγματα από την κεντρική διοίκηση, αλλά πολύ περισσότερα από την δική μας ενότητα, στόχευση και συνεργασία για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»

Με την σειρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης απηύθυνε τις δικές του ευχές, υπογραμμίζοντας πως «γίνεται πλέον κατανοητό από όλους πως ζούμε σε μία εποχή που δεν περιμένουμε πολλά πράγματα από την κεντρική διοίκηση, αλλά πολύ περισσότερα από τη δική μας ενότητα, στόχευση και συνεργασία για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».
 
Ο κ. Κυμπαρίδης έθεσε ως στόχο της φετινή δικαστικής χρονιάς « να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες της καθημερινότητας του καθένα μας αλλά και της εξυπηρέτησης πρωτίστως των πολιτών σε ό, τι αφορά τη δικαιοσύνη» καθώς όπως επεσήμανε βασικό ζητούμενο είναι αυτό που πρέπει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος στους πολίτες του, που δεν είναι άλλο από τη ασφάλεια δικαίου. «Όταν το δίκαιο πηγαίνει καλά και αποδίδεται δικαιοσύνη μπορούμε να νοιώθουμε και πιο ευτυχείς και πιο ασφαλείς» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Οι ελλείψεις σε διοικητικούς υπαλλήλους μόνιμα πρόβλημα στην λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου

Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα που υφίστανται στο Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής κατά την έναρξη της φετινής χρονιάς, ο κ. Κυμπαρίδης τόνισε πως και φέτος υπάρχουν μεγάλα προβλήματα που αφορούν σε ελλείψεις προσωπικού και στα οποία όπως υπογράμμισε « έχουμε πλέον συνηθίσει να αντιπαρερχόμαστε με λύσεις που προτείνονται τόσο από τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικαστές αλλά και τον δικηγορικό Σύλλογο διαθέτοντας ασκούμενους δικηγόρους, χωρίς να εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την άσκηση στα δικαστήρια, σε όποιες υπηρεσίες έχουν πρόβλημα ώστε να λειτουργήσουν επιβοηθητικά και να μπορέσει να παραχθεί το έργο που πρέπει να παραχθεί».
 
«Η λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου της Κομοτηνής συνεπώς και φέτος παρουσιάζει τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς, σε μικρότερο βέβαια βαθμό» υπογράμμισε ο ίδιος τονίζοντας βέβαια πως με τις αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις δικαστικών υπαλλήλων «αναμένεται να φτάσουμε και πάλι στο σημείο μηδέν όπου θα αναζητούμε λύσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει με τους πλέον απαραίτητους, όχι τους υπεράριθμούς υπαλλήλους γιατί πλέον θεωρείται πολυτέλεια να λειτουργείς με κάλυψη των οργανικών θέσεων που υπάρχουν σε κάθε διοικητική υπηρεσία των δικαστηρίων». 

«Το μεγάλο στοίχημα του Δικηγορικού Συλλόγου να φτάσει στα κέντρα αποφάσεων ώστε να εφαρμοστούν οι διατάξεις που αφορούν την κινητικότητα των υπαλλήλων»

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης τόνισε πως « το μεγάλο στοίχημα που τίθεται από τον δικηγορικό Σύλλογο είναι να μπορέσει να φτάσει στα κέντρα λήψης αποφάσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να εφαρμοστούν οι διατάξεις που αφορούν την κινητικότητα των υπαλλήλων και να μπορέσουν να καλυφθούν, με αυτό το δεδομένο της κινητικότητας, τα κενά που υφίστανται σήμερα». 

Τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησε ο νομικός κόσμος της πόλης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρευρέθησαν το Σάββατο, τα μέλη της Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, δικαστικοί και δικηγόροι της πόλης μας για την πανηγυρική ακολουθία μετ’ αρτοκλασίας που τελέστηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ . Παντελεήμων, τιμώντας την μνήμη του Προστάτη των νομικών Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.
 
Ο Μητροπολίτης μετά το τέλος της τελετής κάλεσε τους νομικούς να ασκούν τα καθήκοντά τους υπηρετώντας το δίκαιο αμερόληπτα και με καθαρή συνείδηση, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης έκανε λόγο για μία ημέρα «αφιερωμένη στους προβληματισμούς που αφορούν το αύριο της δικαιοσύνης» υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης νέων οραμάτων και σκέψεων προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας καλύτερης και ποιοτικότερης κοινωνίας και καθημερινότητας, μέσω της δικαιοσύνης, ενώ όπως έκανε γνωστό ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης μελετά το ενδεχόμενο διοργάνωσης διαφόρων επιστημονικών εκδηλώσεων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.