Να συνδεθει με την κοινωνια της Κομοτηνης φιλοδοξει το Συνεδριο Αθλητικου Τουρισμου, Χορου και Αναψυχης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το υβριδικό συνέδριο στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Με επιτυχία, σε μια περίοδο που απαιτούσε αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου το 3ο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού, Χορού και Αναψυχής στις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Με παρουσία στο Αμφιθέατρο και διαδικτυακά η έναρξη του Συνεδρίου

Και ενώ ουσιαστικά το συνέδριο έγινε υβριδικά, με πολλούς από τους συμμετέχοντες εξ αποστάσεως, πάλι όμως έκανε σημαντικά βήματα στην παρουσίαση των νέων επιστημονικών πορισμάτων στο χώρο του χορού, του αθλητικού τουρισμού και του αθλητικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ, έδωσε την ευκαιρία στους συνέδρους να συζητήσουν για τα συγκεκριμένα θέματα, γνωρίζοντας τις επιστημονικές μεθόδους και εργασίες που πραγματοποιούνται στον τομέα μαζί με ότι νέο λαμβάνει χώρα.

Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι ο χορός και ο αθλητικός τουρισμός αποτελούν δυο σημαντικούς τομείς  των δραστηριοτήτων αναψυχής, συγκροτώντας ένα προνομιακό διεπιστημονικό πεδίο, το οποίο προάγει την αλληλεπίδραση με άλλους κλάδους των επιστημών, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, το συνέδριο επικεντρώθηκε στην Καινοτομία στον Πολιτισμό και στον Τουρισμό ως Μοχλό Ανάπτυξης.

Δημήτρης Γουλιμάρης, Ελένη Δούδα, Μαρία Μιχαλοπούλου και Φώτης Μάρης

Ένταξη σε ένα ετήσιο προγραμματισμό

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δημήτρης Γουλιμάρης, Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου, κάθε φορά που έρχεται η στιγμή να παρουσιαστεί η ακαδημαϊκή εργασία των φοιτητών τους, επαναπροσδιορίζεται η σημασία που έχει η εργασία και πόσο λυτρωτικό είναι αυτό για τους φοιτητές τους.

Για αυτό και είναι σημαντικό ότι το φετινό συνέδριο έχει, σε αντίθεση με το περυσινό, και φυσική παρουσία.

Το Συνέδριο περιλάμβανε εντός δύο ημερών 58 εισηγήσεις, με 70 διαφορετικούς εισηγητές, υλοποιήθηκαν πέντε σεμινάρια και δύο στρογγυλές τράπεζες, ένας τουλάχιστον πλούσιος απολογισμός. Το συνέδριο συνδέεται άμεσα με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρωμένων, Χορός» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., και μαζί με όλες τις άλλες δράσεις, στο προπτυχιακό και τα μεταπτυχιακά του ΤΕΦΑΑ, ο κ. Γουλιμάρης θεωρεί πως συνεισφέρουν και ωφελούν τα μέγιστα με ένα πολύ συγκεκριμένο και στοχευμένο τρόπο στην τοπική κοινωνία.

Όμως η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία δεν είναι θέμα μόνο του ΤΕΦΑΑ ή των δράσεων αυτών, αλλά χρειάζεται η ένταξή τους σε ένα ετήσιο προγραμματισμό, σε συνεργασία με την βοήθεια των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ετήσιο κύκλο.

Αυτό πιστεύει πως θα είχε ένα καλύτερο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, και ευχήθηκε η προσπάθεια να συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.