«Μην φοβαστε τα Πειραματικα Σχολεια»

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου για τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται για τη λειτουργία τους

Την ανάγκη να δούμε σαν πρόκληση, και όχι σαν φόβητρο, το διαφορετικό που φέρνουν τα πειραματικά σχολεία, τόνισε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου

Η κ. Κοσμίδου μίλησε για το ζήτημα, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία πρότυπων και πειραματικών σχολείων, με τελευταία την επιστολή της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΘ με την οποία εκφράζεται ο φόβος ότι ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, αλλά και πως τα παιδιά θα «χάσουν το σχολείο της γειτονιάς τους».

Η κ. Κοσμίδου από την πλευρά της σημείωσε πως τα πειραματικά σχολεία υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια στην Ελλάδα, «και δεν έχουμε δει να “παθαίνουν” κάτι τα παιδιά που φοιτούν στο πειραματικό, όπως βέβαια και τα παιδιά που δεν φοιτούν στο πειραματικό».

Όσο για το αν τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο της γειτονιάς τους, υπενθύμισε πως παρατηρούμε αρκετές περιπτώσεις που γονείς παρεμβαίνουν ώστε το παιδί να μην φοιτήσει εκεί που πρέπει χωροταξικά, αλλά να φοιτήσει κάπου αλλού, για μια σειρά από λόγους.

Πέρα από αυτό όμως, είναι δεδομένο ότι κανένα σχολείο δεν είναι ίδιο με το διπλανό του, γιατί στα σχολεία γίνονται διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις, αλλά και στο τέλος, είναι ο δάσκαλος και το παιδί που κάνει τη διαφορά.

«Το σχολείο και η εκπαίδευση αποτελούν έναν ζωντανό οργανισμό που μεταβάλλεται, αναπροσαρμόζεται και απαντά στα μηνύματα και ερεθίσματα. Πρέπει αυτό το διαφορετικό να το δούμε σαν πρόκληση» κατέληξε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.