Μεθεορτιος εσπερινος στην Κοιμηση της Θεοτοκου Μαρωνειας

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Το πρωί της Δευτέρας, 15ης Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου εκήρυξε τον Θείον λόγο αναφερόμενος στη διαρκή και αμετάπτωτη παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή του κόσμου, στη στοργή με την οποία περισκέπει όσους την εμπιστεύονται, και εκάλεσε όσους με λαχτάρα επικαλούνται το Πανάγιο Όνομά Της να μιμηθούν το παράδειγμα της κατά Θεόν πίστεως και υπακοής,  ενώ απηύθυνε προς όλους εγκάρδιες Πατρικές ευχές.

Το απόγευμα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθίαν του μεθέορτου εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνείας. Προ  της απολύσεως του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προέστη της λιτανεύσεως του σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και της ακολουθίας των εγκωμίων.

Στην πλατεία του χωριού ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας υπό την παρουσία των τοπικών αρχών, ενώ απηύθυνε και λόγους πανηγηρικούς προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.