Μεσα στην εβδομαδα ανακοινωνεται η παραλαβη για την καρτα σιτισης

Τo αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν τα ΚΕΠ να χορηγούν την κάρτα σίτισης από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου όπως ανέφερε στο πλαίσιο της παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Εργασίας.

Η προπληρωμένη κάρτα σίτισης όπως είπε η κ. Φωτίου θα παραλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα, από τα ΚΕΠ στα οποία υπέβαλαν την αίτηση και θα δύναται να χρησιμοποιηθεί εφόσον έχει παραλειφθεί και το PIN, με αποστολή από την Εθνική Τράπεζα στη διεύθυνση του δικαιούχου.

Θυμίζουμε ότι η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι η προπληρωμένη κάρτα που εκδίδει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο των παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Απευθύνεται στους δικαιούχους του επιδόματος σίτισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αγορά τροφίμων σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος όταν οι δικαιούχοι παραλάβουν την κάρτα σίτισης θα μπορούν να την χρησιμοποιούν αποκλειστικά για αγορές τροφίμων σε καταστήματα εμπορίας τροφίμων με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα, όπως supermarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία. Για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, οι δικαιούχοι παραδίδουν την κάρτα στο ταμείο της επιχείρησης και πληκτρολογούν τον PIN στην ειδική συσκευή POS. Το ποσό χρεώνεται αυτόματα στην κάρτα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με την Κάρτα σίτισης οι δικαιούχοι μπορούν επίσης να πραγματοποιούν μέσω των i-bank ATM της Εθνικής Τράπεζας: ερώτηση υπολοίπου, λήψη αντιγράφου των 7 τελευταίων κινήσεων της κάρτας, αλλαγή PIN. 

Τέλος να σημειωθεί ότι η Κάρτα Αλληλεγγύης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές με άτοκες δόσεις ή στο διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές. Επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών και το ποσό με το οποίο είναι πιστωμένη δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση συναλλαγών με την κάρτα είναι να υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.