Μερα χαρας για σχεδον 200 αποφοιτους της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπων

Ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Κατέκλυσαν τις Σάπες οι σχεδόν 200 απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, που ορκίστηκαν και παρέλαβαν τα πτυχία τους το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο.

Οι απόφοιτοι, υπό το βλέμμα συγγενών και φίλων, οι οποίοι τον προηγούμενο χρόνο παρακολούθησαν το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ), έλαβαν όλα τα εφόδια για να μπορέσουν να σταθούν μέσα στην τάξη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της λειτουργίας του παραρτήματος στις Σάπες και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους από τους οποίους μάλιστα ζήτησε να γίνουν πρεσβευτές του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών όπου και αν βρεθούν.

Εφαλτήριο για νέους κύκλους ζωής

Απευθυνόμενη στους αποφοίτους, εκπροσωπώντας και τη διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ, η συντονίστρια του ΕΠΠΑΙΚ κ. Μαίρη Κοσμίδου, σημείωσε πως αφού ολοκλήρωσαν πλέον την εκπαίδευση και κατάρτιση τους -εκπαίδευση αρμοδιότητάς τους – τους αποχαιρετούν με μηνύματα αισιοδοξίας.

«Ναι ήταν μια δύσκολη ακαδημαϊκή Χρονιά! Είχατε τα καθήκοντα στις εργασίες σας, τις υποχρεώσεις σας απέναντι στις οικογένειες σας, τις δύσκολες διαδρομές, τη μελέτη και τις εργασίες! Όμως αποδείξατε ότι στη ζωή μας πρέπει να ψάχνουμε πάντα για ‘Επιλογή, Ευκαιρία, Εναλλαγή’ που θα μας φέρουν την ‘Επιτυχία’ και την ‘Ευτυχία’» ανέφερε.

Είναι σημαντικό δε να έχουν επιλογές, να δράττουν τις ευκαιρίες και να φέρνουν τις εναλλαγές που θα δίνουν νόημα στη ζωή τους. «Ο ορισμός της έννοιας της ευτυχίας αλλά και της επιτυχίας είναι προσωπικός και ατομικός. Δεν καθορίζεται από τους άλλους. Δεν μπαίνει σε καλούπια παρά μόνο σε αυτά του κοινωνικού πλαισίου μέσα στο οποίο εξελίσσουμε τη ζωή μας! Οι επιλογές μας είναι δικές μας!» ανέφερε, θεωρώντας σίγουρο ότι «κοιμόμαστε με τις επιλογές μας και ξυπνάμε με τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών».

Μέσα από τις επιλογές τους λοιπόν θα παρουσιαστούν ευκαιρίες, που ανοίγουν μονοπάτια, δρόμους, λεωφόρους. «Αρκεί να ξέρουμε πώς να τους περπατήσουμε. Αρκεί να ξέρουμε πού θέλουμε να φτάσουμε κάθε φορά που επιλέγουμε μια διαδρομή» τόνισε.

Κάλεσε δε τους απόφοιτους να μην φοβηθούν τις αλλαγές, μιας και το καινούργιο είναι αυτό που κινητοποιεί τη σκέψη, την επιθυμία, τη δράση. Για αυτό και τους κάλεσε να τιμήσουν τον τίτλο σπουδών που απέκτησαν και να τον αξιοποιήσουν ως εργαλείο, ως εφαλτήριο για καλούς νέους κύκλους ζωής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.