Με τον Πρυτανη του ΔΠΘ συναντηθηκαν μελη της ΠΚΣ

Ζήτησαν πύκνωση των δρομολογίων και ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας

Συνάντηση με τον πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη οι υποψήφιοι της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. και άλλοι φοιτητές από το Τμήμα της Νομικής στο πλαίσιο κινητοποίησης που διοργάνωσαν.

Όπως μεταφέρουν οι υποψήφιοι της ΠΚΣ για το περιεχόμενο της συνάντησης «εκεί εκθέσαμε το επιτακτικό αίτημα όλων των φοιτητών για ΑΜΕΣΗ επαναφορά των δρομολογίων από και προς το Campus και την περαιτέρω πύκνωση αυτών κατά τις ώρες αιχμής, μιας και τα δρομολόγια που ήταν ήδη λιγοστά και δεν κάλυπταν τις ανάγκες μας, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο την τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα, και αυτή η κατάσταση διατηρήθηκε και μετά τις διακοπές. Απαιτήσαμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για να μην υπονομευθούν ακόμα παραπάνω οι δωρεάν υπηρεσίες μέριμνας.

Ταυτόχρονα εκφράσαμε την κάθετη αντίθεσή μας στο οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης η οποία αξιοποιεί τη στάση προβοκατόρικων ομάδων, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές, τους Συλλόγους και τους αγώνες τους και λειτουργούν μόνο ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον της νέας γενιάς. Καταδικάστηκε έντονα η απαράδεκτη ενέργεια της εισβολής πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι οποίες έφτασαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης μέσα σε εσωτερικούς χώρους και διαδρόμους του Πανεπιστημίου και όλα αυτά την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα και χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου! Ξεκαθαρίσαμε ότι το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα που με τους αγώνες του κατάφερε να καθυστερήσει την ένταξη της πανεπιστημιακής αστυνομίας για πάνω από ένα χρόνο θα κάνει το ίδιο και τώρα καθώς με βάση δημοσιεύματα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει στις 17 Μάη, μια μέρα πριν την διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών σε ορισμένα Ιδρύματα την πανεπιστημιακή αστυνομία!».

Την τελευταία δεκαετία η χρηματοδότηση του ΔΠΘ έχει υποτριπλασιαστεί

Από πλευράς του ο κ. Πολυχρονίδης, σύμφωνα με τους φοιτητές, περιέγραψε την τραγική κατάσταση με την κρατική χρηματοδότηση που μειώθηκε κατά 1.000.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ την τελευταία δεκαετία η χρηματοδότηση του ΔΠΘ έχει υποτριπλασιαστεί. Μάλιστα, δήλωσε ότι στο πλαίσιο της διαχείρισης του προϋπολογισμού φτώχειας, το ΔΠΘ θα περικόψει άλλες δαπάνες μέριμνας για να διατηρηθούν τα μειωμένα δρομολόγια χωρίς προοπτικές βελτίωσης. Αναγνώρισε τα τεράστια προβλήματα χωρίς να εξασφαλίσει τρόπο λύσης τους. 

Σε ό,τι αφορά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά και άλλες πλευρές του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, όπως η εγκατάσταση καμερών εντός του Πανεπιστημίου, η ελεγχόμενη είσοδος και άλλα, ο Πρύτανης του ΔΠΘ δεσμεύτηκε ότι τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2022 τίποτα απ’ αυτά δεν θα ισχύσει για το ΔΠΘ. 

«Οι φοιτητές έχουν στα χέρια τους μεγάλη δύναμη να κόψουν το χαμόγελο της κυβέρνησης»

Οι υποψήφιοι της ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές της Κομοτηνής να είναι σε εγρήγορση! «Οι φοιτητές με τον αγώνα τους και δυναμώνοντας τους συλλόγους τους να ακυρώσουν το κυβερνητικό σχέδιο έντασης της καταστολής!» σημειώνουν χαρακτηριστικά διαμηνύοντας πως «η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στις σχολές μας! Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ!».

«Αυτό που μένει είναι σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα να κλιμακώσει τον αγώνα της ενάντια σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε ακόμα και σε ότι αφορά στοιχειώδεις κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος. Οι φοιτητές έχουν στα χέρια τους μεγάλη δύναμη να κόψουν το χαμόγελο της κυβέρνησης ενισχύοντας σε κάθε σύλλογο την Πανσπουδαστική ΚΣ στις 18 Μάη, ημέρα όπου θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα μετά από τρία χρόνια οι φοιτητικές εκλογές, να εκλέξουν περισσότερους αγωνιστές στα Δ.Σ. που θα εξασφαλίζουν την έγκαιρη ενημέρωση και θα παλεύουν για την οργάνωση της αντεπίθεσης του φοιτητικού κινήματος!» τονίζουν κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.