Με πεντε αθλητες ο «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» στο Πανελληνιο Πρωταθλημα Στιβου ΑμεΑ

Δημήτρης Τσικουρέλης, αθλητής «ΗΡΟΔΙΚΟΥ» «Όταν κάποιος θέλει, μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να το πιστεύει ο ίδιος»

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, «ανοίγει» τις πόρτες του σήμερα, Σάββατο 27 Ιουνίου για να υποδεχθεί, περισσότερους από 400 αθλητές, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν σε αθλητικά σωματεία της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
 
Στο διήμερο πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ στην Αθήνα, την Κομοτηνή θα εκπροσωπήσουν πέντε αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και συγκεκριμένα ο Μιχάλης Ραγκούσης, που τυγχάνει και πρόεδρος του Συλλόγου, ο Ιάσωνας Γαντές, ο Κωνσταντίνος Βέλτσης, ο Νικόλαος Γόνιος και ο προσφάτως εισαχθείς στην «οικογένεια» του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ» Δημήτρης Τσικουρέλης.
 
Ο Δημήτρης Τσικουρέλης ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν αναχωρήσει για το κλεινόν άστυ, μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και στην Νατάσσα Βαφειάδου για τη συμμετοχή του στους αγώνες αλλά και την αξία του αθλητισμού για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές αναπηρίες.
 
Όπως εξήγησε για τον ίδιο είναι η πρώτη του συμμετοχή σε μία διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς,  ενώ αποφάσισε να αγωνιστεί στα αθλήματα του ακοντίου και της δισκοβολίας, μετά από παρότρυνση των μελών του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ».
 
Ο ίδιος όπως είπε μπορεί να είναι νεοεισαχθείς στην «οικογένεια» του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ», ωστόσο είχε πάντα σχέση με τον αθλητισμό. «Η απόφασή μου να συμμετάσχω σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, ήταν μία προσωπική απόφαση, κυρίως για να δοκιμάσω τον εαυτό μου, να κάνω κάτι για μένα, να δω τα όριά μου και φυσικά και για την προσωπική μου ευχαρίστηση» δήλωσε ο ίδιος για να επισημάνει πως είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα να δείξει πως «όταν κάποιος θέλει, μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να το πιστεύει ο ίδιος».
Όπως έκανε γνωστό η προετοιμασία του για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διήρκησε περίπου δύο μήνες, μέσα στους οποίους υπό την καθοδήγηση της προπονήτριάς του, κ. Έλενα Τζιανάκα, έκανε καθημερινές προπονήσεις, με στόχο απλά και μόνο τη συμμετοχή.
 
Άλλωστε όπως επεσήμανε ο ίδιος, ο στόχος ήταν η συμμετοχή, καθώς αποτελεί και την πρώτη προσωπική του προσπάθεια. «Θέτω τις βάσεις, για να συνεχίσω να ασχολούμαι με τον αθλητισμό σε αυτό το επίπεδο. Με την προσπάθεια έρχονται όλα. Θέλει πολύ δουλειά, πολλές ώρες προπονήσεων και θέληση για να το κάνεις, αλλά είναι κάτι που σου προσφέρει πολλά».
 
Ερωτηθείς σχετικά με την επαφή του με τον «ΗΡΟΔΙΚΟ» ο ίδιος είπε ότι του έδωσε τον αθλητισμό και την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε  πράγματα, αθλήματα που δεν είχε σκεφτεί ποτέ πως θα κάνει.  Όπως έκανε γνωστό έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του και σε άλλα αθλήματα, όπως η κολύμβηση, ενώ από τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δοκιμαστεί και σε άλλα αθλήματα.
 
Το μήνυμα που θέλησε ο ίδιος να δώσει, μέσα από τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα αυτό είναι πως «όταν υπάρχει θέληση και πίστη όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ» όπως είπε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.