Με Κινητα Κεντρα Επιχειρησεων τελευταιας τεχνολογιας εξοπλιζονται οι 13 περιφερειακες πυροσβεστικες διοικησεις της χωρας

Β. Κικίλιας: Στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιάσουμε το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος σε σχέση με τις δασικές πυρκαγιές

Σύμβαση ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία υπεγράφη την Πέμπτη από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε. Πρόκειται για την πρώτη υπογραφή σύμβασης για προμήθεια εξοπλισμού του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα συνεισφέρουν στην υποστήριξη του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος και εν γένει του έργου της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση σοβαρών εκτάκτων καταστάσεων, στην ανάπτυξη της επιχειρησιακής δράσης αλλά και στην εύρυθμη διοίκηση και λειτουργία του συνόλου των επιχειρησιακών φορέων στο πεδίο. Τα νέα κέντρα θα τοποθετηθούν στις 13 περιφερειακές πυροσβεστικές διοικήσεις της χώρας και έρχονται να προστεθούν στα 4 κινητά επιχειρησιακά κέντρα με την κωδική ονομασία “ΟΛΥΜΠΟΣ” που ήδη διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Κάθε κινητό κέντρο επιχειρήσεων αποτελείται από ένα σύστημα δύο οχημάτων 4Χ4 το πρώτο με θέσεις εργασίας τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών και ένα προσδεδεμένο drone για άμεση μετάδοση οπτικού υλικού. Το δεύτερο ως όχημα υποστήριξης και εξοπλισμού.

«Μέχρι τα τέλη Μαρτίου που θα έχουμε βγάλει σε διαγωνισμούς το σύνολο του προγράμματος Αιγίς θα είμαστε εδώ πέρα για να υπογράφουμε συμβάσεις για τα βασικά εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία αφορούν τους πολίτες όλης της χώρας, τη διαλειτουργικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των εθελοντών μας, των πολιτών, της αυτοδιοίκησης και όλων αυτών που θα εμπλακούν στις μάχες τις οποίες θα κληθούμε να δώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, και προσέθεσε ότι σε ειδική εκδήλωση στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιάσουν το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος σε σχέση με τις δασικές πυρκαγιές καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν από εδώ και πέρα, αξιοποιώντας, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, το σύνολο των δυνατοτήτων των οποίων έχουν, της επιστημονικής κοινότητας επιχειρησιακά και επιτελικά στο πώς θα αντιμετωπίζουν τις δασικές πυρκαγιές.

 Στην συμβολή των Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων στον συντονισμό των επιχειρησιακών φορέων στο πεδίο αναφέρθηκε ο πύραρχος, Νεκτάριος Θεοδωράκος. «Η ύπαρξη Κινητών Κέντρων Διοίκησης στο πεδίο δράσης με στόχο την εύρυθμη διοίκηση και την ολιστική διαχείριση των κρίσεων είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.