Με καθε επισημοτητα η υποδοχη του αντιγραφου της Εικονας της Παναγιας Σουμελα στην Κομοτηνη

Με την συμμετοχή και των Ποντιακών Σωματείων της Ροδόπης

Ακολούθησε Χοροεσπερίδα στον προαύλιο χώρο του ναού

Πιστό αντίγραφο της Σεβάσμιας και Ιεράς Εικόνος «Παναγίας Σουμελά» υποδέχτηκαν με κατάνυξη κληρικοί, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, και πιστοί το απόγευμα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού Κομοτηνής.

Πρόκειται για πιστό ασημοχρυσωμένο αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της «Παναγίας Σουμελά», από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά Βερμίου, ζωγραφισμένο με αυγοτέμπερα σε επιλεγμένο ξύλο πλατάνου, στις ακριβείς διαστάσεις της αρχικής εικόνας, το οποίο θα βρίσκεται μόνιμα στον Ιερό Ναό.

Στην υποδοχή βρέθηκαν πολλοί πιστοί, καθώς και μέλη των ποντιακών σωματείων της Ροδόπης, πολλά ντυμένα με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, για να καλωσορίσουν την εικόνα.

Κατά την υποδοχή της, χορωδία έψαλε ύμνους προς την Παναγία με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας, ενώ στη συνέχεια πόντιοι χορευτές χόρεψαν την Σέρα μπροστά από την εικόνα, πριν αυτή μεταφερθεί στον ιερό ναό και τοποθετηθεί στον ειδικό χώρο που ετοιμάστηκε γι’ αυτή.

Εκεί τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, ενώ πολλοί ήταν οι πιστοί που έσπευσαν να ζητήσουν την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

Μετά το πέρας της τελετής, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο η Χοροεσπερίδα του Ιερού Ναού, ενώνοντας τα χέρια σε ένα χορό για τον συνάνθρωπό τους που έχει ανάγκη, και τα έσοδα να πηγαίνουν σε πυρόπληκτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.