Μαθητες του 6ου Δημοτικου φυτεψαν δεντρα στη Νυμφαια και τοποθετησαν ταμπελες

Περιηγήθηκαν στο δάσος και ενημερώθηκαν για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής

Ένα διαφορετικό μάθημα πραγματοποίησαν μαθητές -τριες της Β’ και Δ’τάξης και εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής την Παρασκευή 7 Απριλίου. Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο – Δίνω ανάσα στη Γη», επισκέφθηκαν το δάσος της Νυμφαίας όπου φύτεψαν δέντρα και τοποθέτησαν ταμπέλες.

Συνοδευόμενα από μέλη του Ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενημερώθηκαν για την ορειβασία και το εύρος των δραστηριοτήτων της, μυήθηκαν στη χρήση ορειβατικού μπαστουνιού και άκουσαν απλές οδηγίες πρόληψης ατυχημάτων στη φύση.

Πραγματοποιήθηκε μικρή πεζοπορία σε δασικό δρόμο μέσα στο δάσος με ενδιάμεσες στάσεις , όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον κ.Νικο Δουλακάκη για τα ωφέλη του δάσους, τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει.

Το Σχολείο ευχαριστεί θερμά τον ΕΟΣ Κομοτηνής, τον κ. Στέλιο Αθανασιάδη και τον κ. Νίκο Δουλακάκη για την πολύτιμη βοήθεια τους καθώς και τον κ. Γιώργο Γουλιαμτζή για τις χρήσιμες συμβουλές του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.