Ολα ετοιμα για τη συνομιλια του ΣΔΕ Ορεστιαδας με τον Διεθνη Διαστημικο Σταθμο

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου η σύνδεση

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Το Σ.Δ.Ε Ορεστιάδας θα συνδεθεί μέσω Ασυρμάτου, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)!

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ζωντανά από μία ερώτηση σε αστροναύτη του Σταθμού!

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:45 (6:45μμ) τοπική ώρα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ορεστιάδας.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ARISS (Amateur Radio International Space Station), το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ορεστιάδα και σε ΣΔΕ!

Η επίτευξη της σύνδεσης αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Οι εκπαιδευόμενοι, οι Εκπαιδευτικοί, ο Δήμος Ορεστιάδας, το Επιμελητήριο Έβρου, η εταιρία THRAKON, η επιχείρηση Δ. Τασίδης & ΣΙΑ Ο.Ε και το Βιβλιοπωλείο Μαργαρίτης Χαραλαμπίδης, όλοι μαζί συμβάλλουν για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού γεγονότος!

Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν μαθήματα αστρονομίας, αστροπαρατήρηση και παράλληλα οργανώθηκαν συναντήσεις με μέντορες, όπως αστροφυσικό, υποψήφιο αστροναύτη της ESA, ραδιοερασιτέχνη και άλλους επαγγελματίες που απάντησαν στα ερωτήματα των εκπαιδευομένων.

Όλη η εκδήλωση  και η Σύνδεση με τον ISS και την αστροναύτη, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του ΣΔΕ Ορεστιάδας, στο YouTube: https://www.youtube.com/@sdeorestiadas9736 και από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

Η ζωντανή αναμετάδοση ξεκινά στις 19:00

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.