Κυνοκομειο στο Δημο Μαρωνειας Σαπων μεχρι το καλοκαιρι;

Λύθηκε το θέμα της χωροθέτησής του, ξεκινούν οι μελέτες για την κατασκευή του

Ελπίδες πως το Κυνοκομείο του Δήμου Μαρωνείας Σαπών θα μπορέσει να λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι, εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, αφού βρέθηκε λύση με την χωροθέτηση του.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος θα διαθέσει, μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, 300 χιλιάδες Ευρώ, για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όμως πρέπει να γίνει η μελέτη και να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες για την κατασκευή του.

Η χρηματοδότηση έχει δοθεί εδώ και αρκετό διάστημα, η όλη διαδικασία όμως καθυστέρησε γιατί ο αρχικός χώρος στον οποίο ο Δήμος ήθελε να κατασκευάσει τη δομή, σε οικόπεδο μεταξύ Νέας Σάντας και Ιασίου, κρίθηκε ως γη υψηλής αποδοτικότητας λόγω της μελλοντικής αξιοποίησης του φράγματος, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αλλάξουν την χωροθέτησή του.

Τελικά βρέθηκε χώρος μεταξύ Αετόλοφου και Αετοκορυφής, έκταση 19 στρεμμάτων, που είναι κοντά στο δρόμο, έχει πρόσβαση σε ρεύμα και ύδρευση, οπότε και θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά.

Από εκεί και πέρα, η εκτίμηση είναι πως αφού ολοκληρωθεί η μελέτη για το χώρο και δημοπρατηθεί, η κατασκευή του δεν θα πάρει πολύ χρόνο, ώστε να έχουν έτοιμη τη δομή μέχρι το καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.